Hovedinnhold

Langfredag har vært den travleste dagen for Røde Kors hittil i påsken

<p>PÅSKEFJELLET: Mange har trengt hjelp av Røde Kors langfredag, da det er fine skiforhold flere steder - som her på Sødorpfjellet i Gudbrandsdalen.</p>

PÅSKEFJELLET: Mange har trengt hjelp av Røde Kors langfredag, da det er fine skiforhold flere steder - som her på Sødorpfjellet i Gudbrandsdalen.

Foto: Paul Kleiven, NTB scanpix
En redningsaksjon i Jotunheimen, tre andre leteaksjoner, et søk i skred og 95 skader har gjort langfredag til en hektisk dag for letemannskaper.

Denne saken handler om:

Den omfattende leteaksjonen etter to danske fjellturgåere i Jotunheimen omfattet flere hjelpekorps fra Røde Kors, den alpine redningsgruppen, redningshundene, redningshelikopter og Luftambulansen.

– Dette var en omfattende og komplisert lete- og redningsaksjon som viste hvor godt de ulike redningsenhetene samarbeider, sier Ole Gladsø, som leder landsrådet for hjelpekorpsene i Røde Kors.

Påsken 1967: Den dødeligste påsken i norgeshistorien

I løpet av langfredag har hjelpekorps over hele landet deltatt i fire søksoppdrag og 24 henteoppdrag. Et snøskred har vært sjekket ut uten at det er grunn til å tro at noen har blitt tatt av raset.

Stor utfart har medført noen flere skader enn tidligere i påsken. Totalt er det rapportert at det er behandlet 95 skader, blant annet på grunn av manglende smøring.

Les også: Dette er de nye fjellvettreglene

– Vi håper at folk bruker solkrem når det er så sterk sol, sier Gladsø fra Røde Kors informasjonssentral på Golsfjellet.

Det er meldt om stor utfart fra informasjonssentralene i de ulike distriktene. Totalt er Røde Kors Hjelpekorps i forsterket beredskap på 156 vaktstasjoner i tur- og fjellområder over hele landet.

Les også: Røde Kors: - Påsketuristene kan lære av disse to

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks