Hovedinnhold

Kraftig uvær i natt - én truffet av lynet

Et kraftig uvær med torden, lyn og voldsomme regnskyll kom over østlandsområdet sent mandag kveld. Til og med meteorologene ble tatt på senga.

Denne saken handler om:

På Hvaler i Østfold ble en person skadd etter lynnedslag, men skadeomfanget er ikke kjent, melder NRK.

Se spektakulær leservideo på VGTV

Uværet førte også til at trær blåste ned, tak ble revet av og det ble også meldt om skader på strøm- og telefonledninger.

Det ble registrert så mye som tusen lyn i timen.

PROTOKOLL:Send inn dine uværsbilder her!

- Vi har varslet slikt ustabilt vær i natt og utover tirsdagen, men vi hadde ikke beregnet at det skulle komme så tidlig og så kraftig, sier vakthavende på Meteorologisk institutt på Blindern, statsmeteorolog Helge Strand, til Dagbladet.

Ifølge politiet i Oslo oppsto det ikke store skader som følge av det voldsomme, men kortvarige, uværet. En del trær veltet og ble satt i brann på grunn av lynnedslag.

Bilister fikk problemer enkelte steder på grunn av den voldsomme nedbøren, men det er ikke kommet meldinger om personskader, får NTB opplyst.

Brann i hus

Fra flere politidistrikter på Østlandet blir det meldt om at uværet førte til at en god del alarmer ble utløst både i offentlige og private bygg. Flere strømledninger ble revet ned.

I Ski utenfor Oslo førte lynnedslag til at en brann oppsto i et hus. Ingen personer kom til skade, og brannvesenet fikk etter hvert kontroll over brannen.

Etter å ha passert hovedstadsområdet fortsatte uværet opp mot Midt-Norge. Store nedbørsmengder førte litt før klokken fire natt til tirsdag til at Statens vegvesen stengte Vingertunnelen på riksvei 2 mellom Kongsvinger og Magnor på grunn av oversvømmelse.

Kran veltet

Uvær førte også til problemer andre steder i landet. På Finnsnes i Troms veltet en stor byggekran på grunn av kraftig vind i området. Kranen veltet over riksvei 86 og førte til at Grisundbrua ble stengt ved midnatt.

Øyenvitner forteller at en personbil så vidt unngikk å bli truffet av den flere tonn tunge kranen, ifølge Folkebladet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks