Hovedinnhold

Knallværet i vinterferien fortsetter

Skientusiastene kan juble: Det er pudder og sol i fjellet!

Denne saken handler om:

Denne uken er det vinterferie i Oslo, Akerhus, Hedmark, Aust-Agder, Vest-Agder, Møre og Romsdal, Telemark, Troms, Vestfold, Østfold og i begge trøndelagsfylkene. Køen ut av de største byene mot slutten av forrige uke viste at mange tok turen mot fjellet

Sør- og Østlandet er denne ukens store vinnere på værfronten, og ifølge Meteorologisk institutt meldes det om pent vær hele uken.

Sjekk været på pent.no

Yr og Storm på ett sted = pent.no
Pent.no sammenligner værmeldingene fra Yr og Storm. Last ned til
iPhone/iPadAndroid
... eller sjekk pent.no

– Det er litt variasjon i skydekket, men stort sett veldig fint vær. Sånn blir det også resten av uken. Vi begynner å nærme oss null på gradestokken, men det er noen minusgrader i de indre strøk. Sola har nå begynt å ha en innvirkning på temperaturen, det merkes, sier vakthavende meteorolog Øyvind Johnsen til VG.

Hvor tilbringer dere vinterferien, og hvordan er været? Del det med VGs lesere!

Bedring fra torsdag

Vestlandet, Møre og Romsdal og Trøndelag ser ut til å komme dårligst ut med været denne uken, med en god del vind langs kysten og en del byger. I kyststrøkene er det såpass mildt at nedbøren vil komme form av regn, mens det i indre strøk og i fjellområdene vil komme som snø.

Les også: Seks råd i kulden

<p>STRÅLENDE SOL: Solskinn og nykjørte løyper møtte skiløpere på vinterferie ved Sulseter i Gudbrandsdalen søndag.</p>

STRÅLENDE SOL: Solskinn og nykjørte løyper møtte skiløpere på vinterferie ved Sulseter i Gudbrandsdalen søndag.

Foto: Paul Kleiven, NTB scanpix

Litt lenger nord blir imidlertid været bedre - men det er ikke før senere i uken. Fra torsdag ser bygene ut til å lette, men det er fortsatt fare for nedbør i Nordland og i Lofoten og Vesterålen.

I Troms og Finnmark vil det komme noen få byger i kystområdene, men du skal ikke veldig langt inn i landet før det vil bli mye pent vær.

– Blir ikke bedre

Skisenter rundt om i landet melder om strålende forhold, med strålende sol og pudderføre i fjellet.

– Det kan ikke bli mye bedre enn det er nå. Det var litt uvær på lørdag, og da kom det en del snø. Det var helt optimalt, for når det blandes med kanonsnøen så gjør det skiforholdene utrolig bra, sier kommunikasjonsansvarlig ved Hafjell skisenter, Christian Bråtebekken, og fortsetter:

– Det har vært litt vekslende skydekke, men stort sett strålende sol så langt. Det er også spådd slik resten av uken også. Vinterferieuken blir ikke bedre enn det her, sier han.

Godt.no: Kosematen som passer på tur i vinterferien

Voss Resort fikk i likhet med Hafjell en del nedbør i helgen - noe de er svært fornøyde med.

– Det ser veldig fint ut, og vi har fått over en meter med pudder. Nå har skyene begynt å klarne opp også, så vi venter strålende forhold mot slutten av uken, sier markedssjef Linn Ravndal Norevik.

På Voss kan de melde om mye folk i løypene - og mye turister.

– Det er nesten fullt i hyttene, og vi har besøk fra alt fra Oslo, England og Nederland. Det er mer trafikk fra utenlandske turister i år enn tidligere år, og det liker vi, sier hun.

Så du denne? Svært sjeldent lysfenomen over Oslo

<p>HAFJELL: Både nordmenn og turister strømmer til alpinanleggene rundt om i landet i vinterferien.<br/></p>

HAFJELL: Både nordmenn og turister strømmer til alpinanleggene rundt om i landet i vinterferien.

Foto: Magnar Kirknes, VG

Rekordbesøk

I Nordland skinner ikke sola tirsdag, men Narvikfjellet kan melde om en knallstart på sesongen.

– Akkurat nå ser jeg rett mot anlegget og det er hvitt, mye pudder og masse folk. Vi har fått en bedre start på sesong enn på flere år, så vi er veldig fornøyde, sier daglig leder Harald Kuraas.

Så du denne? Nå snør det på Kanariøyene

I Nordland, da også Narvik, vil været bli finere mot slutten av uken. Skulle det imidlertid snu, kan de skilte med et helt nytt snøproduksjonsanlegg som garanterer fine snøforhold uansett hvordan været er.

– I januar og februar har vi hatt rekordbesøk. Vi har aldri sett maken til sesongsstart tidligere, og det kryr av skientusiaster i bakkene. Denne uken er det vinterferie også i nord, og det merket vi allerede i går morges, for da var det en del kø i heisene, sier han.

Leste du dette? Skulle på vinterferie – brukte to dager på å grave frem hytta

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks