Hovedinnhold

Kleppa: E6 i Gudbrandsdalen kan bli forsinket

FORSINKET: Flere strekninger på E6 i Gudbrandsdalen ble oversvømmet av flom i helgen. Nå kan den nye veien bli forsinket.
FORSINKET: Flere strekninger på E6 i Gudbrandsdalen ble oversvømmet av flom i helgen. Nå kan den nye veien bli forsinket.
Flommen i Gudbrandsdalen viser at det kan være behov for å legge E6 høyere i terrenget. I så fall kan byggingen bli forsinket, mener samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp).

Denne saken handler om:

Statens vegvesen opplyste i helgen at deler av nye E6 som er under bygging i Gudbrandsdalen, ligger altfor lavt i terrenget i forhold til Gudbrandsdalslågen. Flere strekninger lå under vann på grunn av flommen.

Vegvesenet skal nå vurdere planleggingen av den nye veien på nytt, melder NRK.

Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) er fornøyd med arbeidet som har blitt gjort med bygging av ny E6 hittil og sier at det tidligere ble planlagt veibygging for hundreårsflom. For fire år siden endret myndighetene forutsetningene slik at veibyggingen er planlagt for tohundreårsflom pluss én meter. Men byggingen av ny E6 er delvis basert på strekninger på den eksisterende veien.

- Når man nå ser hva som skjedde i helgen, er det helt åpenbart at Statens vegvesen må gå en ny runde for å se om man bør endre på planene. Veien er ikke bygd, men ligger delvis på den veien som er bygd fra før, sier Kleppa.

Hun legger til at det kan bli noe forsinkelse i byggearbeidet hvis man endrer hvor veien skal ligge.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks