Hovedinnhold

Kan bli tosifrede minusgrader i Troms

<p>SOLFYLT: Nord-Norge har hatt det beste påskeværet så langt, men i Troms kan kvikksølvet kryper ned mot minus 10 de kommende nettene. Her fra Fjellheisen i Tromsø påsken 2012.</p>

SOLFYLT: Nord-Norge har hatt det beste påskeværet så langt, men i Troms kan kvikksølvet kryper ned mot minus 10 de kommende nettene. Her fra Fjellheisen i Tromsø påsken 2012.

Foto: Terje Mortensen, VG
Det kan bli ned mot minus 10 om natten i Troms, og på Finnmarksvidda kan kvikksølvet havne på 15 blå.

Denne saken handler om:

Vinteren har nemlig ikke gitt helt slipp ennå. Og med sol og fravær av skyer, som det har vært nordpå denne påsken, blir det fort kaldt om natten.

Sjekk været på pent.no

Yr og Storm på ett sted = pent.no
Pent.no sammenligner værmeldingene fra Yr og Storm. Last ned til
iPhone/iPadAndroid
... eller sjekk pent.no

– Det er litt avhengig av skydekket, men blir det klarvær kan det fort bli ned mot minus 10, sier statsmeteorolog Mariann Foss ved Meteorologisk institutt om hva tromsøværingene kan vente seg.

Les også: Slik kan været hjelpe deg på boligjakt

Det var Nordlys som først skrev at det kan bli tosifrede minusgrader i Nordens Paris.

– For indre strøk av Finnmark er prognosene nede på minus 15. Også her er det litt avhengig av skydekket, men mellom 10 og 15 minus er nok reelt nattetid for Finnmark de nærmeste dagene, sier Foss.

Les også: Vinteren med et lite comeback i Sør-Norge

Kaldt i Nord-Europa

– Det er veldig kaldt til å være i midten av april og det er lavere temperaturer enn normalt i hele landet, sier Foss.

Hun opplyser at det er kaldt i hele Nord-Europa for tiden.

Husker du? Slik var været i 2016

I Frankrike ligger temperaturen på 12 grader på dagtid og man må sør for Alpene for å komme på 20-tallet.

– Vi har fått langvarig kald luft fra nordpolen, sier Foss og forklarer at det ligger et høytrykk ved Azorene og som har gitt en svingning i jet strømmen slik at det kommer kald luft til våre breddegrader.

– Det har litt med høytrykk- og lavtrykksplasseringen å gjøre, og at det er nordavind og kaldt. April er en lunefull måned, sier hun.

Husker du? Kjølig påske, men sol i Nord-Norge

Og at havet fortsatt er kaldt, bidrar heller ikke til å få opp temperaturen.

– Etter påske ser det ut som om temperaturen kryper litt oppover lengst i sør, men nord for Stad og Dovre vil det antagelig være ganske kjølig også etter påske og fortsatt kaldere enn normalt, sier Foss.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks