Hovedinnhold

Har falt 32 cm snø i natt

DET SNØR DET SNØR: Snøværet kom tilbake til Oslo i dag. Her fra Fagerheimgata. Foto: SCANPIX
DET SNØR DET SNØR: Snøværet kom tilbake til Oslo i dag. Her fra Fagerheimgata. Foto: SCANPIX
(VG Nett) Det er glatte veier men foreløpig få ulykker etter at Kong Vinter igjen har festet grepet om Sør- og Østlandet.

Denne saken handler om:

De største snømengdene har så langt kommet på Sørlandet. Der har det mange steder falt 15 centimeter snø i løpet av natten. Aller mest har det lavet ned på Nelaug i Aust-Agder. Der hadde det falt 32,5 cm i løpet av de siste 12 timene klokken 07 i dag tidlig.

Nå har nedbørsområdet flyttet seg øst- og nordover til det sentrale østlandsområdet, forteller meteorolog Stig Arild Fagerli hos Storm Weather Center til VG Nett.

- Det kommer trolig til å snø fram til 15-tiden i dag. Og mens nedbøren har gått over til regn på store deler av Sørlandet, er det så kaldt på Østlandet at det vil komme som snø de fleste steder på Østlandet, sier han.

Fagerli antyder at det vil falle opptil 15 centimeter snø også på Østlandet i dag. Utpå ettermiddagen varsler han at snøværet vil gi seg.

Sjekk værvarselet der du bor på Pent.no!

Takker brøytemannskaper

Det er foreløpig i dag ikke meldt om mange trafikkulykker som følge av været.

- Morgenen har vært grei nok, ikke så gal som vi fryktet. Vi har hatt bare hatt et par opptauinger, sier daglig leder Mark Astrup i JP Thygesen og Falck Bilredning i Grimstad.

SEND OSS DINE BILDER AV SNØ OG SNØKAOS!

Han tror at snøværet ble varslet så godt at folk ennå ikke har lagt på sommerdekkene. Brøytemannskapene har også kjørt kontinuerlig.

- Hvis det ikke hadde vært brøytet, hadde det vært ille. Da hadde det vært kaos her. Det er veldig slapsete snø. Så vi kan takke brøytemannskapene som har gjort en veldig god jobb. Det er nesten ikke til å komme fram på sideveiene der det ikke er brøytet, sier han.

Ikke ekstremt

- Det kommer snø. Men det er stort sett bart i spor på de mest trafikkerte veiene. På mindre veier kan det være snødekt, sier vaktoperatør Haakon Stokkenes ved Vegtrafikksentralen.

Han mener at kjøreforholdene i dag ikke er ekstreme.

- Men snøen gjør at det blir mer kø, og at trafikken går litt saktere. Det har også vært noen uhell, blant annet ved Korsegården ved Ås og i Follotunnelen, sier han.

Kan bli mer

Stig Arild Fagerli hos Storm Weather Center anslår at også Østlandet kan få opptil 15 centimeter snø før nedbøren avtar utpå ettermiddagen.

Han kan ikke love at dette blir vinterens siste krampetrekning.
- Vi er i slutten av mars, og flere steder faller det snø langt ut i mai. Det er mye lenger fram enn våre prognoser går. Men de fleste av oss håper nok at våren snart kommer, sier han.

LAR SEG IKKE STOPPE: Snøværet hindrer ikke alle som har tatt ut sykkelen tidlig. Foto: SCANPIX
LAR SEG IKKE STOPPE: Snøværet hindrer ikke alle som har tatt ut sykkelen tidlig. Foto: SCANPIX

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks