Hovedinnhold

Frodes (36) hus er omringet av vann

TANGEN (VG Nett) Frode Broløkken må bruke traktoren for å komme seg over dammen som omringer huset hans.

Denne saken handler om:

- Jeg våknet i dag tidlig og så at det var vann overalt, sier han.

Han startet opp traktoren for å komme seg tørrskodd over dammen for å snakke med VG. Vannstanden rundt huset i Tangen i Hedmark har nådd mellom 60 og 70 centimeter.

Broløkken er ikke ukjent med flom: dette er andre gang på halvannet år at vannet tar seg inn over markene. Men aldri før har vannmengende vært så store.

- Jeg har aldri opplevd noe sånt tidligere. Men det er ikke verdens undergang. Vannet er på vei nedover og jeg er ved godt mot, sier Broløkken, som bor i huset i Furuholmen sammen med kona.

ER DU RAMMET AV FLOMMEN? DEL DINE BILDER OG SE ANDRES FLOMBILDER HER!

Femtiårsflom

Onsdag formiddag har han lånt lensepumper fra naboen for å tømme kjelleren for vann. Like ved huset står en bil som har vann opp til panseret.

- Den kan bare stå der, synd den ikke ble med i flommen, sier Broløkken.

MER ENN NOEN GANG FØR: Vannstanden rundt huset har nådd mellom 60 og 70 centimeter. Ved huset står en bil som har vann opp til panseret. Foto: TOR-ERLING THØMT RUUD
MER ENN NOEN GANG FØR: Vannstanden rundt huset har nådd mellom 60 og 70 centimeter. Ved huset står en bil som har vann opp til panseret. Foto: TOR-ERLING THØMT RUUD


NVE har varslet mulig femtiårsflom på Østlandet, og onsdag morgen har store mengder nedbør og flom ført til flere stengte togstrekninger og veier i Oppland, Hedmark og Akerhus. Blant annet er E6 ved Espa stengt.

Varsler enorme nedbørsmengder

Samtidig varsler Metereologisk institutt at nedbøren ikke kommer til å være gi seg med første: I tillegg til Oppland og Hedmark er også Buskerud særlig utsatt det kommende døgnet.

- Det vil komme opp mot 45 til 50 millimeter nedbør enkelte steder. Så store mengder får vi kanskje hvert femte år eller sjeldnere, sier vakthavende meteorolog Øyvind Johnsen til VG.

VGTV: E6 stengt etter ødeleggelser

Flere steder på Østlandet meldes det om beboere som våkner til kjellere fulle av vann. Brannvesenet i Romerike opplyser at de har alt av tilgjengelig mannskap ute.

- Vi har veldig mye vann i kjellere rundt omkring. Vi har vært mange plasser i natt og driver fortsatt på, sier vaktleder ved 110-sentralen, Per Åge Mortensen, til VG.Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks