Hovedinnhold

Avslutter søk etter snøskred i Sirdal

Politiet fryktet lenge at to personer var tatt av skredet som gikk i et populært turterreng i Sirdal i Vest-Agder.

Denne saken handler om:

Etter å ha søkt gjennom skredområdet med både hunder og hjelpemannskaper, ble søket avsluttet klokken 16.19.

– Søket er nå avsluttet. Skredet er gjennomsøkt av en skredgruppe, lavinehunder fra politiet i Stavanger og luftambulanse med søkekamera, sier operasjonsleder Frank Roland i Rogaland politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Politiet fikk melding om skredet klokken 13.48.

– Det var to personer som var i område og så at det gikk et skred. De kan derimot hverken utelukke eller bekrefte at noen er tatt av skredet, sa operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt, Charles Bøgild.

Klokken 14.41 opplyste lensmann Egil Netland ved Sirdal lensmannskontor til VG at det mulig var to personer som var tatt av skredet.

– Det er ikke et veldig stort skred, rundt 55 meter i lengde og 10 meter i bredde. Dette er usikkert ennå, men det er opplyst om mulige skispor som går inn i skredet, sa Bøgild.

Området det er snakk om er ved fjellet Storeknuten ned mot Lortabu, og raset er gått i bratt terreng ned mot fylkesvei 45.

Bøgild sier til VG at det er usikkert hva som har utløst skredet, men at de har mannskap på området som har gjort vurderinger om at det ikke er ny skredfare.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks