Hovedinnhold

Alle fjelloverganger mellom øst og vest åpne

ÅPNET IGJEN: Det var kolonnekjøring over Hemsedalsfjellet i går, men nå er veien åpnet for vanlig ferdsel igjen. Det gjelder også alle de andre fjellovergangene mellom øst og vest. Foto: SCANPIX
ÅPNET IGJEN: Det var kolonnekjøring over Hemsedalsfjellet i går, men nå er veien åpnet for vanlig ferdsel igjen. Det gjelder også alle de andre fjellovergangene mellom øst og vest. Foto: SCANPIX
(VG Nett) Vegtrafikksentralen har en gladmelding til bilister som skal hjem til jul.

Denne saken handler om:

- Forholdene har bedret seg betraktelig siden i går kveld. Alle øst-vest forbindelser er åpen for fri ferdsel, sier vaktoperatør Trude Lindstad i Vegtrafikksentralen.

Dermed er det fritt frem for å benytte Rv 7 over Hardangervidda, Rv 50 Hol-Aurland og Rv 52 over Hemsedalsfjellet. Også lenger nord ser det ut til å bli gode kjøreforhold lille julaften.

- Både i Trondheimsområdet og lenger nord i Nord-Norge har de meldt om en rolig natt, sier Lindstad.

Sjekk veimeldingene her

Fjellovergangene Vikafjellet, Gularfjell og Tyin-Årdal er imidlertid fremdeles stengt.

Slik blir været

Også Storm Weather Center har en gladmelding dagen før dagen.

- Østlandet får en strålende dag, punktum. Det blir lettskyet klart vær og litt kaldere enn i går. En flott lille julaften, sier meteorolog Martin Grønnevet.

Han øyner derimot ikke noe særlig håp for en hvit jul. Meteorologen spår i at det i beste fall dreier seg om «et ørlite, lett dryss med snø nord for Oslo», men sier samtidig at dette vil være «helt ubetydelig mengder».

- Å kalle det «winter wonderland» blir helt feil, sier Grønnevet.

Også på Vestlandet blir julen grønn i år, med mindre du befinner deg over 500 m.o.h og i indre strøk. Ellers blir det lett overskyet og regn, både i dag og i morgen.

Sjekk været der DU bor på Pent.no

Midt-Norge loves en «ganske fin» dag, men det vil skye litt til i løpet av natten som kommer.

- Nordland, Troms og Finnmark får stort sett oppholdsvær både i dag og i morgen, med muligheter til å se både nordlys og stjerner.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks