Hovedinnhold

VGTV direkte - i tilfelle jorden går under

Hvordan tilbringer du helgen? Send oss dine bilder og historier!

OSLO I DAG: Slik var utsikten over Oslo sett fra VG-taket lørdag formiddag. Tilsynelatende uten noen tegn til dommedag. Foto: DAVID ANDRESEN
OSLO I DAG: Slik var utsikten over Oslo sett fra VG-taket lørdag formiddag. Tilsynelatende uten noen tegn til dommedag. Foto: DAVID ANDRESEN
VG-TAKET (VG Nett) Flere har spådd at jorden går under i dag. Skulle det skje, ser du det direkte på VGTV!

Denne saken handler om:

Flere dommedagsprofetier

  • På 1980-tallet skrev amerikaneren Hal Lindsey boken «1980s: Countdown til Armageddon». Den solgte bra. På 80-tallet, altså.
  • På 1990-allet hevdet ukraineren Maria Devi Khristos at dommedag skulle skje 10. november 1993. Hun tok feil.
  • Rundt tusenårsskiftet kom det en rekke dommedagsprofetier. Jorden gikk ikke under da heller.
  • Filmserien «Terminator» har brukt flere ulike datoer for jordens undergang. Det vanligste er 21. april 2011. Også åpenbart feil.
  • I mars trodde flere dommedagsprofeter at en supermåne skulle ødelegge jorden.
  • Ifølge Maya-kalenderen kan dommedag inntreffe neste år, altså i 2012.

    KILDE: Aftonbladet

Armageddon, Ragnarok, Dommedag, Verdens ende - i flere hundre år har det kommet mer eller mindre seriøse spådommer om jordens undergang. Sist ute er den amerikanske dommedagsprofessoren Harold Camping, som hevder at jordens undergang skjer i dag.

Foreløpig er det lite som tyder på at Campings spådommer slår til:

Ifølge spådommene skulle dommedag starte på New Zealand. Et (helt naturlig) kveldsmørke har nå senket seg over hovedstaden Wellington. Og foreløpig er det bare litt tåke som skiller lørdagskvelden fra en hvilken som helst annen kveld, skriver Aftonbladet.

- Det er viktig å ta dette ikke bare med en liten klype, men en stor bøtte, salt. Men VG Nett skal være best på de største nyhetene. Og hvis dette mot formodning skulle slå til, skal vi være best. Igjen, sier nyhetsleder Mads A. Andersen i VG Nett.

Norges mest leste avis - for anledningen omdøpt til Verdens UnderGang - har gått i høyden. Vi gir deg direktebilder fra taket av VG-huset i Akersgata i Oslo i hele dag. Sånn i tilfelle.

VGTV: Se direktebildene fra taket av VG-huset her!

VGTV har valgt å rette kameraet mot Oslofjorden, med utsikt blant annet over Oslo rådhus, der det antas at svært spektakulære scener vil utspille seg dersom jordens undergang blir et faktum.

- Det vil overraske, og faktisk sjokkere, meg om dette skulle slå til. Men det er viktig å være forberedt, ler Andersen.

Mens dommedagsprofeter klamrer seg til teorien om at verden går under, nyter folk flest lørdagen som vanlig. I Norge er det en fin forsommerdag en rekke steder.

HVA BRUKER DU LØRDAGEN TIL OG HVORDAN VILLE DU HELST TILBRAKT DIN SISTE DAG PÅ JORDEN?SEND OSS DINE BILDER OG HISTORIER! 

Dommedagsprofet Harold Camping har også tidligere spådd at dommedagen skulle komme. Sist var i 1994. Også den gang hevdet han at Jesus Kristus skulle komme tilbake til jorden.

SKINNER SOLEN PÅ DEG? Sjekk dommedagsværet på pent.no!

I ettertid har Campning skyldt dommedag-bommerten på en regnefeil. Nå har han justert regnestykket, og kommet frem til at den nye dommedagen er i dag - 21. mai 2011.

I et intervju med San Francisco Chronicle har han forklart regnestykket slik:

Tallet 5 står for forsoning, tallet 10 betyr fullkommenhet og tallet 17 er himmelen. Om man da ganger de tre tallene med hverandre får man 850. Og om man så ganger 850 med 850 blir fasiten 722.500. Det skal være antall dager siden Jesus ble korsfestet. Og 722.500 dager etter den dagen det skjedde, er lørdag 21. mai.

- Jeg datt nesten ut av stolen da jeg kom opp med det tallet, sier han til den amerikanske avisen.

VGTV møtte i går flere bekymrede amerikanere på gaten i New York. Les reportasjen fra VGs New York-team her!

PS!Bare minutter etter at VGTVs direktesending fra Oslo startet, gikk bildet i svart. Det skyldes imidlertid tekniske problemer - IKKE at dommedag har startet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks