Hovedinnhold

Stjal bil i Agder– eier hang på taket i 90 km/t

Politiet: – Et kunststykke

<p>HER ENDTE FERDEN: Etter en dramatisk manøver klarte bileier å stanse tyven her, ved Varoddbrua på E18 inn mot Kristiansand. Bildet er tatt ved en annen anledning.</p>

HER ENDTE FERDEN: Etter en dramatisk manøver klarte bileier å stanse tyven her, ved Varoddbrua på E18 inn mot Kristiansand. Bildet er tatt ved en annen anledning.

Foto: Tor Erik Schrøder, NTB scanpix
I 17 minus og kun iført undertøy tok en bileier i Kristiansand opp jakten på en mann som forsøkte å stikke av med bilen hans.

Denne saken handler om:

Tips oss

I 01-tiden natt til onsdag våknet den 25-årige bileieren av en lyd fra utsiden av leiligheten, som ligger i et boligområde like utenfor Kristiansand. Da han tittet ut av vinduet så han en mann som forsøkte å ta seg inn i bilen hans.

– Han løper ut av soverommet og ned til personen som sitter i bilen. Han prøver å åpne døra, vedkommende kjører og eieren henger seg fast i døra - i trusa og i 17 minusgrader, sier Jan Nesland, stasjonssjef ved Randesund politistasjon, til VG onsdag ettermiddag.

Den utrolige hendelsen ble først omtalt av Fædrelandsvennen.

TIPS VG: Vet du noe om saken? Har du bilder eller innspill? Kontakt VG her!

Biltyven forsøkte å stikke av, men 25-åringen hadde ingen planer om å la vedkommende komme seg unna.

– Han står med beina nede i snøen og blir dratt bakover. Da han møter asfalt under beina blir det ekstra vondt, så da karrer han seg opp på taket av bilen, sier Nesland og legger til:

– Man kan tenke seg hvordan det er å legge seg på et metalltak i trusa i den temperaturen.

Sett denne? Les hva biltyven skrev til Jarle (52)

Kjørte ned i grøfter og snøfonner

Ifølge politiet fortsatte ferden videre i store hastigheter, mens biltyven forsøkte å kvitte seg med mannen på taket.

– Han forsøkte å kjøre i sikksakk, ned i grøfter og snøfonner, før han fortsatte i full fart på E18.

25-åringen har fortalt politiet at han anslo hastigheten til å være rundt 90 kilometer i timen. Den dramatiske ferden endte til slutt ved Varoddbrua på E18 inn mot Kristiansand sentrum, etter det Nesland omtaler som en noen kilometer lang kjøretur.

– Han klarer å fire seg bakover mens han holder fast, før han knuser bakruta med kneet. Han karrer seg inn, kommer seg frem i bilen og tvinger fører til å stoppe ved å ta et tak rundt halsen hans.

Se bildet: Biltyv var bjørn

Nedkjølt og kuttskader

Tyven forsøkte å stikke av, men 25-åringen holdt ham igjen. Et vitne som kom til stedet kort tid senere, kontaktet politiet, før vedkommende hjalp til med å få kontroll på gjerningsmannen.

01.20, kun åtte minutter etter den første nødsamtalen, ble mannen pågrepet av politiet. Han er siktet for biltyveri, men Agder-politiet twitrer også at det er mistanke om at føreren var ruset.

Bileieren var nedkjølt og fikk også flere kuttskader etter å ha tatt seg inn i bilen, men har det ifølge politiet etter forholdene bra.

Ifølge operasjonsleder Øyvind Hægeland i Agder politidistrikt er den pågrepne, en mann i 30-årene, godt kjent av politiet fra tidligere for lignende forhold. Han omtaler bileieren som «initiativrik og handekraftig», men vil ikke råde privatpersoner til å forsøke noe lignende.

– Det er en viss risiko forbundet med å gjøre sånne ting, sier Hægeland til VG.

Husker du? Innbruddstyv gjemte seg under seng i tre dager

Politiet: – Et kunststykke

Nesland utelukker ikke at biltyvens beslutning om å kjøre videre med eieren på taket, kan føre til at siktelsen mot ham blir utvidet.

– Det skal jo ikke skje. I de aller fleste tilfeller hadde biltyver stoppet, men han velger å kjøre videre. Det er dramatisk.

– Hva tenker dere i politiet om det bileieren gjorde?

– Det er klart at dette er en handling som vi absolutt ikke anbefaler noen å gjøre. Dette kunne fått et tragisk utfall. Han kunne ramlet av.

Nesland opplyser samtidig at han aldri har hørt om at en bileier som har forsøkt noe lignende.

– Når han først klarer det, er det et kunststykke. Det er helt utrolig. Bare det å knuse den bakruta – å få det til med et kne – er nesten ufattelig.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks