Hovedinnhold

Pub lokker med halvnakne voksdamer bak skuddsikkert glass

HALVNAKNE DAMER I VOKS: Slik ser de nye herretoalettene ut på Lægreid pub i Sogndal. - Dette er ren humor, sier eieren. Foto: CAMILLA SKJÆR BRUGRAND, SOGN AVIS
HALVNAKNE DAMER I VOKS: Slik ser de nye herretoalettene ut på Lægreid pub i Sogndal. - Dette er ren humor, sier eieren. Foto: CAMILLA SKJÆR BRUGRAND, SOGN AVIS
(VG Nett) For 1,5 millioner kroner fikk pubeieren satt inn halvnakne voksdamer bak skuddsikkert glass for gutta. Damene fikk en dobbel utedo.

Denne saken handler om:


I løpet av sommeren har Lægreid's Puben midt i Sogndal sentrum gjennomgått en totalforvandling. Heretter vil dobesøket mest sannsynlig bli husket i lang tid for de besøkende, skriver Sogn Avis.

Overraskelse for alle

Atle Lægreid, eier av puben og Lægreid hotell, er av den tro at et dobesøk ikke skal være som andre dobesøk. Derfor pusset han opp toalettene til noe helt utenom det vanlige.

FORNØYD: Atle Lægreid håper de nye toalettene blir den nye «snakkisen» i bygda. Foto: PRIVAT
FORNØYD: Atle Lægreid håper de nye toalettene blir den nye «snakkisen» i bygda. Foto: PRIVAT

- Jeg vil ikke ha kjedelige toaletter og et dobesøk hos oss skal være noe du husker, sier Lægreid til VG Nett.

For saftbygda Sogndal har de nyoppussede doene vært en overraskelse. Lægreid har holdt helt tett frem til de ble åpnet for noen dager siden.

- Jeg tror bygda er glad for dette, vi er jo en velkjent pub som blant annet også har en kirkeprekestol her, sier han.

Har du opplevd noe liknende?
Send tips til vår journalist! 

Skuddsikkert glass fra Tyskland

På herretoalettene er det da satt inn skuddsikkert glass kjøpt inn fra Tyskland. Glasset er i utgangspunktet helt grått og ser ut som en vegg, men når noen kommer frem til pissoaret går sensoren av og et lys kommer på bak glasset.

Dermed ser det ut som de fem pissoarene henger i løse luften når lyset går på, godt prydet med to halvnakne voksdamer bak i bare undertøyet.

- Plutselig ser du rett gjennom veggen og du ser rett inn i øyene på to damer. Folk får banansjokk, sier Lægreid.

Lyset bak glasset er aktivt i syv sekunder, så forsvinner det igjen. Han har altså koblet på en sensor som registrer aktiviteten i rommet og når det står noen foran glasset.

- Rent humoristisk kan man si at du bør være godt utstyrt for at damene skal komme frem. De velger seg sine menn med omhu, sier pub-eieren og ler.

Men do-humoren til Atle Lægreid har ikke vært billig. Totalt har det kostet 1,5 millioner kroner. Damemodellene er laget i voks av en engelskmann som blant annet har laget flere av de kjente kjendisene på voksmuseet Madame Tussauds.

- Han hadde veldig lyst på dette oppdraget, sier Lægreid.

VG kårer i sommer Norges flotteste utedo . Kanskje du har den? Da bør du sende inn ditt bidrag til vår protkoll !

HYTTEFØLELSE: Tresmak? På damedoen satte Lægreid inn dobbeltdo som ser ut som en god, gammeldags utedo. Foto: CAMILLA SKJÆR BRUGRAND, SOGN AVIS
HYTTEFØLELSE: Tresmak? På damedoen satte Lægreid inn dobbeltdo som ser ut som en god, gammeldags utedo. Foto: CAMILLA SKJÆR BRUGRAND, SOGN AVIS


Damene fikk dobbelt utedo

Men dametoalettene fikk seg også en overhaling under oppussingen, riktig nok av en litt annen karakter.

- Ja, på damedoen har jeg fått satt inn dobbelttoalett utformet som en utedo, sier han.

- Hvorfor får damene en utedo mens mennene får halvnakne damer?

- Nei, si det. Det bare ble slik. Kanskje om noen år får de halvnakne menn. Vi får se, sier han.

Lægreid sier det har vært lange køer de siste dagene, og ikke foran bardisken. Det er nemlig ikke alle som har fått med seg do-forandringene på puben.

- Det var en Strømsgodset-supporter her i natt som kom løpende opp fra toalettet for han trodde han hadde sett et spøkelse der nede. Han stod å kikket ned i pissoaret. Da han snudde seg for å vaske hendene og tittet i speilet fikk han et glimt av de to damene før de forsvant igjen, flirer han.

- Har damene fått noe navn enda?

- Nei, de er foreløpig ikke døpt. Navneforslag mottas med takk, sier Lægreid.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks