Hovedinnhold

Oldemor Bjørg (77) hoppet strikk fra 153 meter

RÅ PÅ STRIKK: - Da han sa hopp, så hoppet jeg bare, forteller Bjørg Fossli, den eldste deltageren under helgens strikkhopping fra Gorstabrua. Foto: TROND ARE PEDERSEN
RÅ PÅ STRIKK: - Da han sa hopp, så hoppet jeg bare, forteller Bjørg Fossli, den eldste deltageren under helgens strikkhopping fra Gorstabrua. Foto: TROND ARE PEDERSEN
(VG Nett) Til tross for protester fra oldebarnet (7), kastet Bjørg Fossli seg ut fra den 150 meter høye broen.

Denne saken handler om:

Hele 153 meter er fra Gorsabrua og ned til bunnen av juvet i Kåfjord i Nord-Troms. Det faktum at juvet er et av Norges trangeste, skremte imidlertid ikke Bjørg Fossli (77) fra å sette utfor rekkverket med en strikk festet til kroppen.

- Det var gøy, jeg kan absolutt anbefale det, sier hun til VG Nett.

Den modige oldemoren, som først ble omtalt av lokalavisen Framtid i nord, bestemte seg for å hoppe utfor da brua åpnet i fjor. Lørdag var dagen kommet.

SPEKTAKULÆRT: Juvet under Gorstabrua er 153 meter dypt og et av Norges trangeste. Foto: TROND ARE PEDERSEN
SPEKTAKULÆRT: Juvet under Gorstabrua er 153 meter dypt og et av Norges trangeste. Foto: TROND ARE PEDERSEN


- De sier at det er så fælt å stå på toppen av brua, men det var det ikke. Da han sa hopp, så hoppet jeg bare, forteller Fossli dagen derpå.

TIPS OSS:  Vi vil gjerne høre om andre utrolige historier.

Hun angrer ikke et sekund på at hun lot våghalsen i seg slippe til. Fire av barnebarna hennes hoppet også strikk i går, mens oldebarnet på syv år sto og så på.

- «Ikke hopp, oldemor», sa hun. Men da moren (altså Bjørgs barnebarn) hoppet, sa hun ingen ting. Hun synes vel at jeg var litt gammel, forteller Bjørg.

- Var du redd da du så ned i juvet du skulle hoppe ut i?

- Nei.

- Du er en sprek oldemor?

- Ja... så lenge føttene og hodet fungerer er man sprek. Det gjør de hos meg.

Bjørg har imidlertid sluttet å gå på tur i høyfjellet etter at hun skiftet ut kneet sitt for fem år siden.

Tror på turistmagnet

Gorsabrua åpnet i fjor sommer, men har så langt kun vært åpen for prøvehopp og til strikkhopping for de lokale innbyggerne. Neste sommer vil imidlertid strikkhopp lanseres som en fri turistaktivitet.

Ordfører i Kåfjord kommune, Bjørn Inge Mo, håper brua kan bli kommunens nye trekkplaster.

- Bare i sommer hadde vi 5000-6000 besøkende der oppe. På vei dit vandrer du gjennom historiske kulturminner og mektig natur. Med muligheten for strikkhopping i tillegg, tror vi det vil bli et svært populært reisemål, sier han.

- Har du selv hoppet?

- Jeg skulle gjerne gjort det, men fruen har satt foten ned. Hvis jeg gjør det må det bli av sivil ulydighet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks