Hovedinnhold

NRK-bil avskiltet - skulle dekke trafikkontroll

(VG Nett) Statens vegvesen sjekket også NRKs reportasjebil da statskanalen kom for å lage reportasje på trafikkontrollen på Haldenveien i Østfold fredag.

Denne saken handler om:

Det endte med at skiltene ble klippet av bilen.

Ifølge Fredrikstad Blad var det trøbbel med omregistreringen. Da VG Nett sjekket bilen i Biltilsynets registre fredag kveld, står den oppført på «Norsk Rikskringkasting AS, Oslo» med at det er ikke betalt årsavgift.

NRK skylder 3305 kroner.

- Det er bilkontoret på Marienlyst i Oslo som administrerer bilene. Denne bilen ble kjøpt ut av en leasingavtale i desember, og i den forbindelse har det oppstått noe rot. Dette er flaut, sier distriktsredaktør Ulf Morten Davidsen til VG Nett.

- Men det viser i det minste at Statens vegvesen gjør jobben sin og også sjekker oss da vi kommer for å lage reportasje, legger han til.

NRK fikk aller nådigst kjøre bilen tilbake til distriktskontoret i Fredrikstad, men Statens vegvesen tok ingen sjanser og stilte med følgebil.

- Dette er det klare regler på. Vanligvis blir kjøretøyer avskiltet på stedet når vi finner mangler som dette, forklarer postleder, Gabor Burghardt til f-b.no.

Oppdatering 16. mai:
Etter å ha undersøkt saken nærmere opplyser distriktsredaktør Ulf Morten Davidsen at grunnlaget for avskiltningen var ubetalt omregistreringsavgift. Det viste seg imidlertid at den var betalt.

Det var imidlertid ikke betalt årsavgift på grunn av feil hos leasingselskapet, men avskilting pga. manglende årsavgift kan først skje etter 21. mai. Bilen ble dermed urettmessig avskiltet av Statens Vegvesen, forteller Davidsen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks