Hovedinnhold

Måtte betale 15.000 kroner for mislykket pizza

En 22 år gammel mann skulle kose seg med en ferdigpizza, men sovnet under stekingen. Resultatet ble en forkullet pizza og en bot på 15.000 kroner.

Denne saken handler om:

Det var natt til søndag 4. mai at mannen kom full hjem fra en bytur.

- Mannen skulle steke pizza i ovnen. Det endte med at han sovnet fra hele nattmaten, sier etterforskningsleder Magnar Hetland ved Sandnes politistasjon til aftenbladet.no.

Mannen bor i en kjellerleilighet i en enebolig. Huseieren, en kvinne i 80-årene, varslet brannvesenet via et alarmselskap da hun våknet av brannvarsleren og lukten av røyk.

Brannvesenet måtte bryte seg inn i kjelleren og vekke mannen. Leiligheten var full av røyk, men det var ikke åpen flamme. I ovnen fant brannmannskapene en forkullet pizza.

Politiet ga mannen en bot på 15.000 kroner, og 22-åringen har vedtatt forelegget.

Pizzabrann er et vanlig fenomen i helgene, ifølge informasjonskonsulent Bjarte Bjørnsen i Brannvesenet Sør-Rogaland.

- Jeg har ikke noen eksakt statistikk foran meg. Men generelt kan jeg si at det er mange utrykninger i forbindelse med gjenglemt mat i ovnen og på komfyren i helgene, sier han.

Han oppfordrer trøtte og fulle folk til å lage seg kald mat nattetid, for å unngå situasjoner som 22-åringen havnet i.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks