Hovedinnhold

Ingrid (27) fødte og tok eksamen på samme dag

GLEDE: Ingrid Helene Kopperstad Raunehaug (27) ble mamma til lille Ruth Noelle og fikk toppkarakter på en og samme dag. FOTO: Solveig Kopperstad Angeltveit
GLEDE: Ingrid Helene Kopperstad Raunehaug (27) ble mamma til lille Ruth Noelle og fikk toppkarakter på en og samme dag. FOTO: Solveig Kopperstad Angeltveit
(VG Nett) Onsdag fødte Ingrid Helene Kopperstad Raunehaug (27) sitt tredje barn. Bare noen timer senere forsvarte hun masteroppgaven sin til toppkarakter fra et kontor på sykehuset.

Denne saken handler om:

For da lille Ruth Noelle kom til verden tidlig onsdag morgen, var både Raunehaug selv og de tre eksamenssensorene fast bestemte på at eksamen skulle utsettes, skriver Bergens Tidende.

- Jeg hadde hørt at en kvinne tok eksamen på en fødeklinikk en gang. Jeg tenkte bare at det ikke gikk an og at en hadde nok av andre ting å tenke på rett etter en fødsel, forteller Raunehaug til bt.no.

Likevel valgte den nybakte trebarnsmoren å forsvare masteroppgaven sin kun tre timer etter fødselen var ferdig.

Fikk toppkarakter

Høringen rundt masteroppgaven «Asymetri i den pedagogiske relasjonen», ble gjort på et kontor som en av jordmødrene ved Kvinneklinikken i Bergen (KK) stilte til disposisjon.

27-åringen, som er student ved NLA Høgskolen i Bergen, gjennomførte med glans og endte til slutt med en nyfødt jente og karakteren A på en og samme dag.

- 19. september må være en magisk dato, for da skulle alt brake løs. Jeg var full av adrenalin og tenkte jeg skulle spille på det, og dermed få til begge deler. Jeg var samtidig veldig spent på om det å fokusere på noe annet enn fødselen når man er så følelsesmessig ustabil ville gå bra, forteller Raunehaug til VG Nett.

Overrasket sensorene

Eksamensvurdering på fødestua var heller ingen vanesak for hverken sensorer eller veiledere.

- Nei, de ble ganske så overrasket! Det var ingen som hadde vært med på noe sånt før. De var kanskje litt ydmyke, men likevel ble hele høringstimen gjennomført på en formell og ordentlig måte, legger hun til.

Masterkandidaten tror ikke adrenalinnivået i kroppen skjerpet konsentrasjonen hennes.

- Nei, egentlig tvert imot! Jeg måtte bare være på et annet spor den timen, og det var krevende. Jeg måtte ta noen tenkepauser av og til, men det gikk bra, sier trebarnsmoren.

Fokus på datteren

Tanken på å få unnagjort begge deler på en og samme dag har vært en del av planen til 27-åringen.

- Jeg har vært veldig motivert for å gjennomføre begge deler og bli ferdig med det, for da kan jeg ha full fokus på barna nå i ettertid. Nå slipper jeg å tenke på at jeg må forberede meg til eksamen oppi det hele, sier hun.

Avslapping

Nå er det hvile og avslapping som står på agendaen for Raunehaug.

- Jeg er en person som må tvinge meg selv til å sette meg ned. Jeg har nådd to store milepæler i livet, så nå skal jeg bare nyte en fin tilværelse, sier trebarnsmoren.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks