Hovedinnhold

Her rasker reven med seg Lars' telefon

(VG Nett) Lars Andreas Bjercke (16) skulle se om han klarte å lokke reven nærmere med en app. Da ble telefonen hans rett og slett revet med.

Denne saken handler om:

Han og en venn fikk øye på den slu reven på toppen av Midtstubakken i Oslo i 18-19-tiden søndag kveld.

- Plutselig så vi et par selvlysende øyne. I starten oppførte vi oss veldig forsiktig for ikke å skremme reven, sier han.

Etter å ha tatt flere bilder av dyret, bestemte de seg for å prøve å lokke det til seg.

Videoen VG Nett har fått tilgang til, viser 16-åringen som legger touch-telefonen ned på bakken. Han har skrudd på en app som kan lokke rever til seg, og plutselig løper reven frem og snapper til seg telefonen.

- Den snuste rundt og ble mer og mer nysgjerrig, og til slutt tok den tak i mobilen og løp, sier Bjercke til VG Nett.

Da reven stakk av, forsøkte han å løpe etter, men dyret forsvant. Kameraten Sigurd Grønvik Bachke, som filmet hele opptrinnet, prøvde å ringe kameratens telefon med sin egen.

- På et tidspunkt svarte faktisk reven. Jeg hørte noe knasing som om den fiklet med telefonen. Jeg satt og hørte på i fem minutter, og så la den på, sier Bachke.

Han forteller at reven kom tilbake litt senere, men uten telefonen.

- Den første reaksjonen vår var at det var veldig morsomt, men så var det jo en smarttelefon så det var litt kjipt.

Fikk SMS

Etter å ha lett, måtte de to gå hjem, og har ikke sett noe til telefonen siden. Mandag, dagen etter at mobilen forsvant, fikk en venn en melding fra Bjerckes telefonnummer.

MIKKEL REV SATT OG SKREV:...på en touchscreen? Denne meldingen fikk en venn av Lars nesten et døgn etter at telefonen forsvant. Foto: Skjermdump
MIKKEL REV SATT OG SKREV:...på en touchscreen? Denne meldingen fikk en venn av Lars nesten et døgn etter at telefonen forsvant. Foto: Skjermdump

- Hun sendte meg melding på Facebook og lurte på om jeg hadde fått tilbake mobilen - hun hadde fått en melding med masse tegn og bokstaver.

Han er litt redd for at den som har telefonen kan ha ringt noen med den.

- Mobilen min pleier å ringe folk sånn uten videre, men de får jo i såfall ikke noe mer spennende enn raslelyder.

- Dødsskrik fra hare

Thomas Willebrand, professor ved Campus Evenstad på Høgskolen i Hedmark, sier filmen er noe av det morsomste han har sett på lenge. Han er ikke i tvil om at det var en rev som stakk av med telefonen, og mener det må være en ung rev eller en valp.

VGTV: Slik høres lokkelydene ut 

- Lyden den hører høres ut som et dødsskrik fra en hare og er en av flere lyder som brukes for å lokke til seg rev, sier han til VG Nett.

Han sier flere også bruker for eksempel lyd som minner om opprørte fugler for å lokke seg dyrene.

- Den kobler lyden til byttedyr og blir veldig fokusert på dyret, sier han.

- Tygget

Willebrand mener reven trodde det var mat han hadde klart å snappe med seg.

- Den prøvde nok å få seg en matbit, sier han.

- Den har nok forsøkt å tygge på den, de er jo på stadig jakt etter føde.

Professoren sier at rever som regel ikke er farlige, men at det kan være greit å holde seg på avstand i tilfelle de har en sykdom.

- Jeg har nesten aldri hørt om at rever biter, vi fanger og merker rever og har aldri blitt bitt, men du skal ikke prøve å fange dem eller plukke dem opp, for de kan ha for eksempel skabb, sier han.

- Hva skal man gjøre dersom man ser en rev?

- Man trenger ikke gjøre noen ting, man kan nyte det man ser og så forsvinner den av seg selv.

Nå er mobilen slått av, men Bjercke håper fremdeles på å finne den igjen og at finneren sier fra dersom den dukker opp i et revehi i skogen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks