Hovedinnhold

Frosken «Kermit» gjemte seg i salaten

FANT FROSK. Ekteparet Ole Hoem og Hilde Haugland med barna Maja (7), Mathilde (11) og Maud (16). På bildet til høyre krabber salatfrosken rundt i vasken til familien Hoem/Haugland fra Asker. Foto: PRIVAT
FANT FROSK. Ekteparet Ole Hoem og Hilde Haugland med barna Maja (7), Mathilde (11) og Maud (16). På bildet til høyre krabber salatfrosken rundt i vasken til familien Hoem/Haugland fra Asker. Foto: PRIVAT
Denne frosken krøp ut av salathodet til en noe overrasket familie fra Asker.

Denne saken handler om:

Opplevd noe lignende?

Men naturfaglærer Hilde Haugland synes det var helt topp med litt uvanlig garnityr i grøntfôret.

- Den var utrolig søt! Jeg pakket opp salathodet og vasket det i kummen. Så ropte plutselig datteren til mannen min at det var en frosk i vasken, sier Haugland til VG.

Foreviget

Mannen Ole Hoem var kjapt fremme med kamera for å forevige den grønne frosken, som til forveksling kan minne om artsfrenden Kermit fra «The Muppet Show».

- Den var litt slapp, men i live. Den beveget seg litt oppover kanten av vasken, forteller Hoem. Han anslår at kroppen til «unge Kermit» var mellom 3 og 4 centimeter lang.

Ifølge Budstikka var det en fransk trefrosk som dukket opp i salathodet av typen «Rød Ekeblad», kjøpt hos Petra i Asker. Salathodet var importert fra Frankrike og pakket ved Elstøen gartneri på Ringerike, før det havnet i butikkhyllene.

Beklagelig

Daglig leder ved Elstøen, Gjermund Kristoffersen, synes det er svært beklagelig at gartneriet har oversett den vesle frosken under pakkingen.

- Samtidig er det naturen vi lever med. Man kan aldri være hundre prosent sikker, sier Kristoffersen.

Frosken ble tatt hånd om av en lokal dyrebutikk, som skal ha sendt den videre til et nytt hjem i Sverige.

- Nå har vi fått mange hyggelige meldinger fra venner, som spør om vi skal froskelår til middag, ler Ole Hoem.

Kona Hilde har dessuten fått en ny froskefri salat og en god klem fra de ansatte på Petra, som kompensasjon for hendelsen.

- Det er helt utrolig at frosken overlevde den kjølige transporten fra Frankrike. Nå har vi bildet av den som skjermbilde på kontoret her, sier daglig leder Jarle Svardal hos Petra.

Familien Hoem/Haugland hevder de slett ikke har fått salatskrekken, men medgir at salathodet ikke endte opp på middagsbordet.

- Vi ga det til marsvinene våre, ler Haugland.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks