Hovedinnhold

Fretex-kundene må se langt etter Rolex-sommer

EKSKLUSIVE KLOKKER: Butikksjef Hege Hole på Fretex Lillehammer, innrømmer at hun tvilte på om klokkene var ekte. Det var de, men eieren var ikke helt klar for å gi dem fra seg. Foto: JON BERNT HØIGÅRD, GUDBRANDSDØLEN DAGNINGEN, NTB SCANPIX
EKSKLUSIVE KLOKKER: Butikksjef Hege Hole på Fretex Lillehammer, innrømmer at hun tvilte på om klokkene var ekte. Det var de, men eieren var ikke helt klar for å gi dem fra seg. Foto: JON BERNT HØIGÅRD, GUDBRANDSDØLEN DAGNINGEN, NTB SCANPIX
LILLEHAMMER (VG Nett) De eksklusive klokkene som ble levert til Fretex på Lillehammer, var dessverre levert ved en feil.

Denne saken handler om:

Posen fra Rema 1000 var alt annet enn enkel og billig. Da Fretex på Lillehammer tømte posen de fant i kontaineren for to uker siden, fant de nemlig en Rolex og en Breitling klokke. Begge med en samlet verdi på over 60.000 kroner.

De trodde det var for godt til å være sant.

- Jeg tvilte på at de var ekte, sier butikksjef Hege Hole.

Ga bort sønnen sine klokker

Sannheten var at klokkene var ekte, og det viste seg også at det hele var for godt til å være sant. Fredag ringte en eldre herremann fra Oslo-området og forklarte hva som hadde skjedd. Mannen hadde ved en feil gitt bort en pose med noe «gamle klær» til Fretex, som viste seg og være sønnen sin pose med alt annet enn ting som skulle gis bort til Fretex.

- Han hadde tatt med seg noen poser han var lei av å ha liggende i gangen. De skulle på hyttetur her i området og leverte derfor posene hos oss. Sønnen hadde etter hvert spurt etter posen og da ble nok faren veldig stresset, sier hun.

Glad historien endte godt

Faren forklarte hvordan klokkene så ut, og hva slags eske de lå i. Deretter ringte også sønnen og presenterte serienummeret på klokkene.

- Jeg skjønte fort at dette var en feiltakelse. Det er jo litt leit, men likevel en fantastisk historie som endte godt, sier Hole.

Hole ser ikke mørkt på sommeren selv om de eksklusive klokkene ikke kan stå for en oppsving i omsetningen på Lillehammer denne sommeren.

- Vi får se litt gjennom fingrene på omsetningen og ser ikke mørkt på dette. Faren hadde nok ingen god magefølelse når han visste at såpass dyre klokker var blitt levert ved en feil, sier hun.

Skulle auksjoneres bort

Fretex hadde planen klar for de to klokkene. De to skulle selges under en auksjon for utvalgte kjøpere.

- Nå har jeg sendt ut e-post til de involverte og sagt i fra at det dessverre ikke blir noen ny klokke i sommer. Ikke fra oss i alle fall, sier hun.

Heldigvis for eieren har Hole vært på ferie den siste uken. Klokkene har vært oppbevart hos politiet, og auksjonen har blitt utsatt til Hole kom hjem.

- Det var sikkert en mening med det. Heldigvis hadde vi ikke solgt klokkene, sier hun.

Du er ikke skuffet?

- Nei, vi får håpe dette inspirerer andre som vil levere liknende ting. Det er uansett fantastisk at dette gikk i orden.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks