Hovedinnhold

Er dette Seljordsormen?

MYSTISK FENOMEN: Disse bildene tok Even Birkeland over Seljordsvannet, og ordføreren tror det er bilde av den berømte Seljordsormen. Foto: Even Birkeland / Sensair.no
MYSTISK FENOMEN: Disse bildene tok Even Birkeland over Seljordsvannet, og ordføreren tror det er bilde av den berømte Seljordsormen. Foto: Even Birkeland / Sensair.no
(VG Nett) Disse bevegelsene under vannskorpen ble fanget på kamera i november. - Den berømte sjøormen, tror ordfører Solveig Abrahamsen i Seljord.

Denne saken handler om:

Under et oppdrag med å inspisere kraftlinjenettet over Seljord i november oppdaget Even Birkeland og Eddy Dale to store objekter i Seljordsvannet.

Bølgeformasjonene viser et objekt i en fart på 8-10 knop, som skiftet retning da helikopteret de to mennene satt i nærmet seg, skriver Seljord kommune i en pressemelding.

- Det er en veldig spennende observasjon de har gjort. Det minner om observasjoner som har blitt gjort her i mer enn 200 år. Men du ser at det er ett eller annet her. Jeg velger å tro det er sjøormen, sier ordfører Solveig Abrahamsen til VG Nett.

Tror det er sjøorm

- Dere sier sjøorm, men det finnes jo ingen beviser for at noe slikt finnes. Hva kan det egentlig være?

- Jeg er ordfører, og jeg har sett fenomenet. Jeg har ikke noen annen forklaring enn at det er en sjøorm. Du kan være skeptisk, men det er et fenomen, og vi kaller det sjøorm i mangel av noe annet, sier hun.

Vil ikke undersøke ytterligere

For ti år siden forsøkte man å dokumentere sjøormen i Seljordsvannet, uten å lykkes. Ordføreren sier kommunen ikke kommer til å gjøre tiltak for å komme til bunns i mysteriet.

- Vi lever veldig godt med at dette er en myte, og det er spennende at det har blitt observert noe 280 år tilbake i tid, sier hun.

- Og så er jeg ikke så sikker på om jeg vil få et nærbilde av sjøormen, legger hun til.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks