Hovedinnhold

Dette fotgjengerfeltet på Island tar verden med storm

Det 3D-tegnede fotgjengerfeltet på Island skal forhindre råkjøring.

Denne saken handler om:

Et 3D-tegnet fotgjengerfelt i Ísafjörður, et tettsted helt nord på Island, har fått stor oppmerksomhet den siste tiden, skriver nettstedet Framtida.

Fikk du med deg? Råkjørte med likbil - mistet lappen

Direktøren i det islandske firmaet som har laget forgjengerfeltet, Gautur Ívar Halldórsson, forteller om en overveldende medieoppmerksomhet.

– Den har vært veldig stor. Vi har blant annet vært på nyhetene i Japan, Spania, Tyrkia og Tyskland. Vi hadde aldri forventet at det skulle bli så vilt, sier han til VG.

De hadde på forhånd bare trodd fortauet ville få omtale i islandske medier.

Les også: Slik protesterte pensjonisten mot «sinker» i trafikken

<p>SPASERER: Ideen ble til da miljøbyåden i tettstedet ville finne på en morsom måte å senke bilistenes fart på.</p>

SPASERER: Ideen ble til da miljøbyåden i tettstedet ville finne på en morsom måte å senke bilistenes fart på.

Foto: Foto: Gusti Photographia, Vegamálun GÍH

Halldórsson forteller at konseptet ble til da miljøbyråden i Ísafjörður prøvde å finne en morsom måte å senke bilistenes fart på.

– Han googlet og fant et bilde av et 3D-tegnet fotgjengerfelt fra New Dehli. Da involverte han meg. Jeg trodde det var en vits da han tok kontakt først, sier han.

UPs mest elleville historier: Mann forklarte råkjøring: – Måtte levere fersk sæd

<p>OPPSIKT: Hensikten med dette islandske fotgjengerfeltet er å gjøre det tryggere for fotgjengere. Stripene er malt i 3D og ser ut som om de står opp fra asfalten.</p>

OPPSIKT: Hensikten med dette islandske fotgjengerfeltet er å gjøre det tryggere for fotgjengere. Stripene er malt i 3D og ser ut som om de står opp fra asfalten.

Foto: Gusti Photographia, Vegamálun GÍH


Selskapet hans har ikke fått nok av 3D-tegninger med det første, forteller han.

– Vi vil utvikle det videre og skal blant annet prøve å 3D-tegne parkeringsplasser for funksjonshemmede, sier Halldórsson.

Husker du? Lamadrama på veiene på Sørlandet


Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks