Hovedinnhold

Mayliss (34) flytter til en øde øy i én måned

Skal leve av larver, fisk og planter

TIL ØDEMARKEN: Oslo-kvinnen Mayliss Blix holder på å forberede seg til en måned på en øde øy i Asia. Foto: Privat
TIL ØDEMARKEN: Oslo-kvinnen Mayliss Blix holder på å forberede seg til en måned på en øde øy i Asia. Foto: Privat
(VG Nett) Ville du ha tilbragt én måned på en øde øy - uten et kameracrew som filmer deg og uten en stor pengepremie som gulrot?

Denne saken handler om:

I april tar Mayliss Blix (34) seg fri fra jobben og reiser til en øde øy i Asia, skriver Din Side. Det kan høres ut som en kopi av Robinsonekspedisjonen, men dette er minus kameracrewet, premien på flere hundre tusen kroner og statusen som TV-kjendis.

Det er heller ingen konkurranse, bare en test av hvor godt deltagerne klarer seg ved å leve av det den øde øya kan tilby.

- Dette er noe man går og drømmer om, men for de fleste er det ikke realistisk. Jeg har vært utrolig heldig som fikk lov til å være med, sier Blix til VG Nett.

Det begynte da venninnen Huenu Solsona spurte om hun noen gang hadde hatt lyst til å reise til en øde øy. Solsona hadde vært i Asia, funnet en øde øy og inngått en avtale om å få bruke den i én måned.

Må spise det de finner

Etter det har Solsona trålet vennekretsen og Facebook for å finne ti personer, inkludert henne selv, som klarer å legge mobilen og chipsposen igjen hjemme og bo én måned i ødemarken. Blix, som er fra Oslo, er den eneste deltakeren fra Norden.

Deltakerne på prosjektet, som har fått navnet Life 2 The Limit, får ikke lov til å spise og drikke annet enn det de finner på øya. Derfor har Blix allerede begynt å forberede kroppen på den litt uvanlige dietten.

Hva ville du hatt med deg på en øde øy? Stem på listefeber!

- Jeg trener masse, masse og holder meg unna koffein og sukker. Jeg har tenkt å legge på meg 3-4 kilo før vi reiser, for jeg regner med at jeg kommer til å gå ned mye mens jeg er på øya, sier hun.

- Mye næring i larver

For på øya bugner det ikke akkurat av godsaker. Blix regner med at måltidene for det meste kommer til å bestå av fisk, planter og insekter. Men det synes hun er helt i orden.

Hvilken øy er din drømmeøy? Finn det ut her!

- Det er masse god næring i flere larver og krypdyr, det er bare viktig at vi ikke velger dem som er giftige, sier hun.

Hun skal pugge plantearter, slik at de vet hvilke planter de kan spise. Likevel tror hun at hun kommer til å gå sulten store deler av tiden.

- Jeg er egentlig ikke så redd for den sulfølelsen, men jeg gruer meg til å ha den følelsen av å bli svak i kroppen. Du vet, den følelsen du får når du ikke har spist på lenge og blodsukkeret er lavt og du skjelver i kroppen. Alle klarer å gå rundt og være sulten et par dager, eller ha masse myggstikk eller ikke sove nok. Det er når alt kommer på èn gang at det blir ille, sier hun.

Lager blogg

Hvis det blir for slitsomt, kan deltagerne imidlertid reise hjem. Deltagerne skal skrive dagbok, ta bilder og filme hverandre litt med videokamera. Hver tredje dag legger de dagboknotater og kameraer et bestemt sted på øya og så kommer det en kvinne og henter dem. Materialet publiseres på en blogg, som opprettes på Life 2 The Limits hjemmeside. Når kvinnen kommer for å hente materialet, kan de som ikke orker mer være med henne tilbake.

- Men jeg tror jeg kommer til å klare å være der hele måneden, sier Blix.

Hun og de andre deltakerne har valgt en veldedighet hver som publikum kan donere penger til. Blix har valgt Nelson Mandela Children's Fund som sin veldedighet. Deltakerne har også en felles veldedighet, Habitat for Humanity, som halvparten av alle donasjonene går til.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks