Hovedinnhold

Død mann innrømmer å ha stjålet safe

ANGRENDE SYNDER: Dette udaterte bildet viser Val Patterson og kona Mary Jane fra Utah i USA. Val tilsto sine synder da han skrev sin egen nekrolog. Foto: Starks Funeral Parlor / AP / NTB scanpix
ANGRENDE SYNDER: Dette udaterte bildet viser Val Patterson og kona Mary Jane fra Utah i USA. Val tilsto sine synder da han skrev sin egen nekrolog. Foto: Starks Funeral Parlor / AP / NTB scanpix
(VG Nett) I sin egen nekrolog tilsto Val Patterson (59) både å ha stjålet en safe og å ha løyet for kollegene.

Denne saken handler om:

Da kjemikeren Patterson døde av strupekreft 10. juli i år, trykket lokalavisen Salt Lake Tribune en nekrolog. Den var skrevet av Patterson selv, som kommer fra Salt Lake City i Utah i USA.

I nekrologen innrømmer den angrende synderen et lovbrudd han angivelig skal ha begått i 1971, skriver ABC News.

- Det var jeg som stjal safen fra Motor View Drive Inn i juni 1971, skriver Val Patterson på dødsleiet.

Nekrologen går nå sin seiersgang på nettet, og førte til at begravelsesbyrået måtte fjerne den fra sidene sine på grunn av høy trafikk.

Løy om doktorgrad

Patterson, som overfor kollegene har hevdet at han hadde en doktorgrad fra universitetet i Utah, forteller også hvordan en feil ved universitet førte til at han ble tilsendt diplomet.

- Jeg tok aldri eksamen og har bare tre år med universitetsutdannelse. Faktisk så lærte jeg aldri hva bokstavene PhD (philosophiae doctor, en åtteårig doktorgrads-utdannelse, jour.anm), står for. Til alle ingeniører jeg har jobbet med: Jeg beklager, men dere må innrømme at designet mitt alltid fungerte bra og var godt laget, skriver han.

Til ABC News sier en talsmann for universitetet at de kun har registrert to semester på Pattersons utdanning.

Angrer på at han røyket

Patterson bruker også nekrologen til å si unnskyld til sin kone for at han begynte å røyke.

- Jeg angrer på at jeg følte meg udødelig da jeg var ung, og røyket sigaretter selv om jeg visste at de ikke var bra for meg. Det som er verre er at jeg har kastet bort ett eller to tiår som jeg kunne ha delt med min elskede Mary Jane. Vi kunne ha blitt gamle sammen og ledd av alle de tusen enkle tingene som vi har blitt glad i og som fyller livene våre med lykkelige ord og øyeblikk, skriver han.

- Hadde riper i lakken

I følge moren Ona Patterson begynte sønnen å skrive brev og eposter etter at han mistet stemmen.

- Jeg trodde at han fant på disse tingene. Jeg visste at han hadde noen riper i lakken, men ikke at det var så omfattende, sier hun til ABC News.

Hun visste heller ikke at sønnen planla å skrive sin egen nekrolog.

- Han likte å gjøre alt selv, sier hun.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks