Hovedinnhold

Ungt par tatt i hyrdestund på kirkegård i Bergen

GRAVERENDE: Det unge paret som hadde seg på kirkegården i Bergen sentrum, lot seg ikke affisere av forbipasserende under elskovsakten. Foto: PRIVAT
GRAVERENDE: Det unge paret som hadde seg på kirkegården i Bergen sentrum, lot seg ikke affisere av forbipasserende under elskovsakten. Foto: PRIVAT
Det var kanskje varmen som lokket dette unge elskende paret ut i sommernatten, men de kunne ha valgt et annet sted, mener sognepresten.

«Du skal ikkje sova bort sumarnatta», heter det så poetisk. Det hadde tydeligvis disse to fått med seg.

Onsdag kveld denne uken ble nemlig forbipasserende ved Nygård kirke på Laksevåg i Bergen vitner til at det unge paret i Adam og Evas drakt var opptatt med alt annet enn å stelle graver.

- De lå og knullet åpenlyst mellom gravsteinene på kirkegården. Det gikk mange forbi, og paret ble også ropt til. Mannen reiste seg opp, men fortsatte med akten, sier fotografen som valgte å forevige elskoven som bevis.

Det var Bergensavisen som først omtalte den noe uvanlige sommer-aktiviteten.

- Kort vei for syndeforlatelse

Til avisen sier fotografen at han var på vei for å vanne noen graver da en annen mann spurte om han hadde sett hva som foregikk.

Han anslår at paret var i 20-årene.

- Det gikk ikke an å unngå å se dem. Det gikk nok en 25 til 30 minutter fra jeg passerte til jeg gikk tilbake. Da durte de på fortsatt. Jeg tok bilder og det så de. Det var ingen bluferdighet. Det var i alle fall kort vei for dem å be om syndeforlatelse, sier bergenseren til VG.

- Det var oralsex pluss alle andre posisjoner som forfra og bakfra inne på kirkegården. Kanskje de prøvde å vekke de døde, legger han til.

TATT I AKT: Det elskende paret holdt på lenge, sier et øyenvitne til VG. Foto: PRIVAT
TATT I AKT: Det elskende paret holdt på lenge, sier et øyenvitne til VG. Foto: PRIVAT

Politiet: - Aktiviteten er nok lovlig

Sogneprest Gunn Berit Guldbrandsen kaller oppførselen til det sommervarme paret for upassende.

- Ut ifra det jeg har fått referert, er det respektløst. Det er klart at jeg reagerer negativt på dette. Det skulle være unødvendig å foreta seg slike aktiviteter på en kirkegård. Det er et sted hvor man vandrer og minnes sine som har gått bort. Det er manglende hensyn til de som ønsker å ha en stille stund, sier Guldbrandsen til VG.

Politiet hadde også fått melding om elskovs-akten, men hadde ingen ledige patruljer, opplyste operasjonsleder Inger Myrtvedt til lokalavisen.

- Aktiviteten er nok lovlig, men ikke akkurat der. Om man er naken og til sjenanse for andre, er det ikke lov, sa Myrtvedt til BA.

Når VG ringer Hordaland politidistrikt fredag, undres operasjonsleder Gustav Landro om spørsmålet er om det mulige utfallet av samværet.

- Jeg trodde du lurte på om det ble noen graviditet. Det har vi ikke oversikt over. Det er litt spesielt, men det pleier å være bøtelegging for eksponerte kjønnsdeler. Vi har noen sånne meldinger i løpet av et år, sier Landro til VG.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks