Hovedinnhold

Walter (13) sier han møtte fire ulver på skoleveien: - Skremte dem bort med heavy metal

FRYKTER ULVEN: Karl (10), Walter (13) og mamma Anne Katrine Eikrem er bekymret for at ulven har blitt så nærgående. Foto: Privat
FRYKTER ULVEN: Karl (10), Walter (13) og mamma Anne Katrine Eikrem er bekymret for at ulven har blitt så nærgående. Foto: Privat
(VG Nett) Skoleeleven Walter Eikrem spilte heavy metal-musikk og veivet med hendene da ulvene skal ha sperret for veien hjem.

Denne saken handler om:

På veien fra skolebussen og opp til huset hvor familien bor, sier Walter at han så fire ulver stående på veien mandag ettermiddag.

- Jeg skulle opp bakken hjemover, og så fire store ulver som sto på toppen av bakken. Jeg ble redd for at de skulle angripe meg, sier Walter Eikrem til VG Nett.

- Skremte ulvene med heavy metal

Men istedenfor å løpe vekk, skal Walter ha gått rett mot flokken.

- Jeg tok opp mobiltelefonen min, skrudde på den mest bråkete heavy metal-musikken jeg hadde på full guffe og gikk mot dem. Da flyttet de seg, forteller Walter.

Men ulvene virket ikke redde for ham, ifølge 13-åringen.

- De var rolige hele tiden, men når jeg bråkte og veivet med armene, så begynte de å bevege seg bort, sier Walter.

- Ulvene fulgte etter meg

Da de var gått forteller 13-åringen at han bestemt gikk mot inngangsdøra til huset. Men da skal den ene ulven ha kommet etter ham.

- Da tok jeg en hundeleke og kastet mot ulven. Da ble den redd og gikk sin vei, sier Walter.

- Ulvene tilhører sannsynligvis Linnekleppen-flokken, som anslås å bestå av rundt fem dyr og som oppholder seg i Rakkestad kommune, sier viltnemndleder Jan Lie i Rakkestad kommune til VG Nett.

- Ulven har blitt nærgående

Moren til den fryktløse 13-åringen er svært stolt av sønnen, som gjorde akkurat slik hun har lært ham.

- Vi har terpet på at når vi møter ulv, så skal vi ikke løpe vekk derfra. Det kan trigge ulven til å angripe. Barna skal heller gjøre seg så store som mulig ved å veive med hendene og bråke, slik at ulven blir skremt, sier mamma Anne Katrine Eikrem til VG Nett.

Hun er skremt over hvor nærgående ulven har blitt.

- Det er greit for meg når vi møter på ulv når vi er på ridetur i skogen. Der hører de naturlig til. Men når vi møter en hel flokk på tunet, så er ulven for nærgående. Det er heller ikke normalt for en ulv å være så vant til mennesker, sier Eikrem.

Vanligvis bruker moren å møte barna når de kommer fra skolen, men denne gangen var hun på handletur når de kom hjem.

- Jeg har verdens dårligste samvittighet for at jeg ble forsinket på den handleturen, sier Anne Katrine Eikrem.

Innkaller til ulvemøte

- Det vil være langt dyrere for kommunen å skulle stille opp etter et angrep skjer, sier moren.

Ifølge Rakkestad Avis har Rakkestad kommune nå innkalt til foreldremøte om ulveflokken. Møtet vil skje i begynnelsen av neste uke.

Anne Katrine Eikrem forteller at da familien flyttet til Rakkestad var planen at ungene skulle få bo nær naturen og boltre seg fritt i området rundt huset.

- Nå får de ikke gå alene i skogen. I 2009 fikk ungene hente juletreet alene, men i fjor turte jeg ikke det, sier hun.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks