Hovedinnhold

Ulvejakt-kvoter klaget inn til miljøvernministeren

<p>KLAGE: Miljøvernminister Vidar Helgesen (H) får klage om de nye jaktkvotene på ulv på sitt bord.</p>

KLAGE: Miljøvernminister Vidar Helgesen (H) får klage om de nye jaktkvotene på ulv på sitt bord.

Foto: Berit Roald, NTB scanpix
Rovviltnemndene har vedtatt jaktkvoter på 50 ulver. Det tilsvarer nesten hele den norske ulvebestanden. – Utryddelsespolitikk, sier Naturvernforbundet.

Denne saken handler om:

Sist vinter påviste Rovdata 54–56 ulver med helnorsk tilhold, og omtrent like mange med revir både i Norge og Sverige. Nå har sju av landets åtte rovviltnemnder fastsatt årets jaktkvote for ulv, totalt 50 ulver.

Ber Helgesen ordne opp

Les mer: Ulve-Vidar anklager Varg-Vedum for spill med mistillitsforslag

– Det er urovekkende mye rovdyrhat som ligger til grunn for nemndenes rekordkvote for skyting av ulv i Norge, og dette nærmer seg nå en utryddelsespolitikk, sier fagleder Arnodd Håpnes i Naturvernforbundet.

Nå har Naturvernforbundet klagd på vedtakene på å skyte inntil 36 ulver i Hedmark og Oslo, Akershus og Østfold, og ber klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) om å oppheve vedtakene.

Stor økning i uttaket

Håpnes mener vedtakene bryter med Stortingets ulvevedtak fra 2016, stortingsforlikene fra 2004 og 2011, Naturmangfoldloven og Norges forpliktelser i Bernkonvensjonen.

Les også: Høyres ulveopprører: Lovforslaget er skuespill

– Det er viltfaglig klin kokos å øke uttaket med 140 prosent i forhold til 2016, når den helnorske ulvebestanden er 17 prosent mindre, sier Håpnes.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks