Hovedinnhold

Ukjente menn skjøt mot politibil i Øvre Eiker

I AKSJON: Store politistyrker jaktet i natt på personene som avfyrte skudd mot en politibil. Foto: Ole Christian Nordby
I AKSJON: Store politistyrker jaktet i natt på personene som avfyrte skudd mot en politibil. Foto: Ole Christian Nordby
(VG Nett) Væpnede politistyrker og helikopter har i natt lett etter ukjente gjerningsmenn som skjøt mot en politipatrulje i Øvre Eiker i Buskerud.

Vet du noe om dette?

Skytedramaet oppsto i forbindelse med en rutinekontroll på den gamle riksveien ved Solbergmoen i Øvre Eiker kommune, cirka klokken 00.30 natt til søndag.

- En tjenestemann i patruljebil oppdager en sølvfarget eller sølvgrå Mercedes sedan som ikke har kjennemerker påmontert, sier operasjonsleder Morten Eriksson til VG Nett.

Politibilen la seg på hjul etter Mercedesen, og ga tegn til at bilen skulle stanse. Da smalt det.

- Det blir løsnet tre til fire skudd fra førersiden av Mercedesen, men politibilen blir ikke truffet, og ferden går videre. Litt senere kommer det et håndvåpen ut på passasjersiden, og det blir avfyrt ytterligere ett eller to skudd, sier Eriksson.

Dette gir politiet grunn til å tro at det var «minst to» personer i Mercedesen. Politipatruljen som ble beskutt fulgte etter Mercedesen i fem, seks kilometer, men mistet bilen av syne i området mellom Lerbergkrysset og Braatens Bilco i Hokksund i Øvre Eiker. Etter dette har politiet ingen sikre observasjoner av bilen.

Ønsker tips

Mellom seks og åtte patruljebiler deltok i letingen etter de mistenkte. Det ble satt opp flere sperreposter, og politifolk fra Nordre Buskerud politidistrikt var med og lette i Modum kommune, skriver NTB.

Klokken 09.00 søndag morgen var bilen fortsatt ikke funnet, og ingen er pågrepet i forbindelse med skytingen. En rekke sideveier og boligområder i distriktet ble i natt gjennomsøkt uten resultat. Det er derimot gjort tekniske funn.

- Det er funnet en tomhylse på det første stedet politipatruljen ble beskutt, sier Eriksson.

Politiet vet foreløpig ikke om det ble skutt med skarp ammunisjon.

NTB melder at et par vitner allerede har meldt seg for politiet, som håper ny informasjon kan hjelpe dem med å komme på sporet av gjerningsmennene.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks