Hovedinnhold

UDs kommunikasjonssjef: - Internt arbeidsdokument

<p>TAUS: Utenriksminister Børge Brende (H) under Leangkollen sikkerhetskonferansen 2016.<br/>
Han ville mandag ikke kommentere det hemmelige notatet.</p>

TAUS: Utenriksminister Børge Brende (H) under Leangkollen sikkerhetskonferansen 2016.
Han ville mandag ikke kommentere det hemmelige notatet.

Foto: Cornelius Poppe, NTB scanpix
Utenriksminister Børge Brende (H) ønsker ikke å la seg intervjue om innholdet i det hemmelige UD-notatet.

– Utkastet VG sitter på er et internt arbeidsdokument som hverken er gjennomgått eller godkjent i departementets ledelse. Utenriksministeren har eksempelvis ikke mottatt dokumentet, sier UDs kommunikasjonssjef Frode Andersen.

Bakgrunn: Slår alarm om flyktningsituasjonen i hemmelig UD-notat

VG har stilt flere konkrete spørsmål til Børge Brende om hvordan han stiller seg til innholdet. Han ønsker ikke selv å uttale seg i saken. 

– Ettersom dokument hverken er gjennomgått eller godkjent kan det i utgangspunktet ikke tas til inntekt for departementets synspunkter eller vurderinger. Det er følgelig heller ikke naturlig å kommentere på enkelthetene i dokumentet, sier Andersen til VG. 

Klokken 08.00 tirsdag møtes alle de parlamentariske lederne som sto bak det såkalte «flyktningeforliket» på Stortinget i fjor høst på statsminister Erna Solbergs kontor.

På agendaen: Å få enighet om ytterligere innstramminger i utlendingspolitikken.

Og litt etter klokken 10 går utenriksminister Brende på Stortingets talerstol for å holde «utenrikspolitisk redegjørelse».

– Dokumentet er et av mange innspill som vurderes i departementets interne arbeidsgruppe for migrasjonsspørsmål, sier Andersen. 

 – Er dette noe John Mikal Kvistad og Morten Aasland har skrevet på oppdrag fra «Migrasjonsgruppen»?

– Ja, migrasjon er et sentralt internasjonalt spørsmål og det er helt avgjørende å ha med mange scenarier og perspektiver i vårt interne arbeid.

 – Hvem sitter i arbeidsgruppen?

- Assisterende utenriksråd Aud Kolberg leder UDs interne arbeidsgruppe for migrasjon. I arbeidsgruppen er det representanter for de fleste fagavdelingene i UD.

VG kom ikke i kontakt med John Mikal Kvistad mandag, Morten Aasland henviste VG videre til kommunikasjonsavdelingen i UD.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks