Hovedinnhold

UD vil at du registrerer deg før utenlandsturen

Utenriksdepartementet oppfordrer nordmenn til å registrere reisen sin slik at det blir lettere å kunne komme i kontakt dersom det skjer en katastrofe.

På nettsiden Reiseregistrering.no ønsker Utenriksdepartementet (UD) at nordmenn legger inn informasjon om turen de skal på og detaljer om hvordan de kan nås under utenlandsoppholdet, melder TV 2.

Les også: Her er UDs skrekkhistorier om nordmenn i utlandet 

- Vi anbefaler at alle som skal til land utenfor Europa og Nord-Amerika, registrerer seg. Registrering anbefales også for alle som skal være i utlandet over lengre tid, som studenter og andre fastboende, skriver UD på sine nettsider, og presiserer at tjenesten er frivillig.

Kommunikasjonsrådgiver Hanne Melfald i UD sier at erfaringene fra blant annet tsunamikatastrofen i Sør-Asia i 2004 som bakgrunn for behovet for tjenesten.

- Den gangen var det utfordrende å få oversikt over antall norske borgere som oppholdt seg i kriserammede områder. Videre har norske borgere trappet opp sin reisevirksomhet. De er blitt mer reisevante og reiser nå til steder over hele verden, sier Melfald.

Registreringstjenesten er i utgangspunktet beregnet på folk som skal ut og reise utenfor Europa, USA og Canada, men det anbefales også for disse områdene dersom reisen er av en lengre karakter.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks