Hovedinnhold

Uber vil jobbe for å fortsette i Norge

Omstridte Uber vil jobbe for å fortsette driften i Norge. Selskapet vil tilby biler både i Bergen, Trondheim og Stavanger i tillegg til Oslo.

Denne saken handler om:

Uber vil tilpasse seg ESA-prosessen og jobbe for å fortsette i Norge, opplyste selskapet på en pressekonferanse i Oslo onsdag.

EFTAs overvåkingsorgan ESA har krevd at Norge endrer løyvesystemet for persontransport, fordi de mener dagens regulering strider mot fri konkurranse.

Uber uttrykker stor tro på at norske myndigheter endrer regelverket i tråd med ESAs krav.
Den norske Uber-sjefen Carl Edvard Endresen sier ESA kan åpne for Uber i Trondheim, Bergen og Stavanger.

Les også: Skatteetaten: Ni av ti «proffe» Uber-sjåfører snyter på skatten

Vendepunkt

– Vi gleder oss til å dra ut og tilby Uber i disse byene, sier Carl Edvard Endresen, som beskriver ESA-kravet om en endring i det norske løyvesystemet som et vendepunkt for selskapet.

Han støtter seg også på at regjeringspartiene i sine programmer er åpne for delingsøkonomi-selskaper som Uber og friere konkurranse innen persontransport.

Samtidig legger han ikke skjul på at selskapets fremtid i Norge er veldig avhengig av en regelendring.

– I ytterste konsekvens kan et negativt svar fra regjeringen til ESA gjøre at vi må vurdere å trekke oss ut av Norge. Men vi er likevel trygge på at tiden er inne for endring, sier Endresen til VG.

Etterforskes for lovbrudd

Tidligere denne uken ble det kjent at Uber blir etterforsket av Oslo politidistrikt for mulig brudd på flere lover. Det gjelder både Uber-selskaper og sjåfører.

<p>FLERE BYER: Den norske Uber-sjefen, Carl Edvard Endresen, sier ESA kan åpne for Uber i Trondheim, Bergen og Stavanger.</p>

FLERE BYER: Den norske Uber-sjefen, Carl Edvard Endresen, sier ESA kan åpne for Uber i Trondheim, Bergen og Stavanger.

Foto: Frode Hansen, VG

Det bekreftet seksjonsleder Rune Skjold ved Finans- og miljøkrimseksjonen overfor VG.

Les også: Uber er satt skatt matt

– Avhør i nær fremtid

– Jeg kan bekrefte at vi etterforsker mulig brudd på blant yrkestransport–lovgivningen og moms- og skattelovgivningen, både når det gjelder enkeltsjåfører og de ulike selskapene i Uber-systemet.

– Er det utløst av den omfattende anmeldelsen som Norges Taxiforbund leverte i desember?

– Ja, vi iverksatte undersøkelser etter den anmeldelsen, og har etterforsket gjennom vinteren og våren, og vil fortsette med det i tiden fremover. Flere avhør planlegges i nær fremtid.

– Hvor prioritert er etterforskningen?

– Det er en liten/mindre gruppe som jobber med dette.

Han vil ikke si noe om når en eventuell siktelse eller tiltale vil kunne foreligge, utover at det ikke er noen aktuell problemstilling på denne siden av sommeren.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks