Hovedinnhold

Tysk familie fikk Hitler-dokke i hagen

*Groteske trusler for å få huseier til å klippe hekken

HITLER I HAGEN: Denne Hitler-figuren møtte Peter Wilhelm Fassbender i hagen denne helgen. Foto: MINA B. SVEEN, TOTENS BLAD
HITLER I HAGEN: Denne Hitler-figuren møtte Peter Wilhelm Fassbender i hagen denne helgen. Foto: MINA B. SVEEN, TOTENS BLAD
En Hitler-figur med nazisymboler og trusler ble plassert i tyske Peter Wilhelm Fassbenders hage på Toten.

Av VEGARD STORBRÅTEN ØYE
«Før het jeg Fassbender, nå heter jeg Hitler. Ned med hekken og gjerdet før vi andre ordner det. Din vrange mann.»

Dette var budskapet som sto skrevet på Hitler-figuren som ble plassert i hagen til familien Fassbender på Skreia i Østre Toten kommune.

- Dette er rasisme og veldig truende, men vi vil ikke la oss skremme, sier Peter Wilhelm Fassbender til Totens Blad.

Skyldes en uenighet

Han er opprinnelig tysk, og kom til Norge for 11 år siden.
Pappfiguren i hagen forestilte Peter Wilhelm, men med Hitler-bart, hevet arm og hakekors. Fassbender mener trusselen skyldes en uenighet om høyden på hekken rundt eiendommen hans. Det skal ha vært en konflikt om dette, siden den blant annet gir dårlig sikt i veikrysset.

Dette er andre gang på tre uker familien opplever å bli hetset. Forrige gang ble en kålhodedokke plassert på eiendommen, sammen med sjikanerende plakater.

- Dette er helt grotesk. Det er forferdelig. Vi tar sterk avstand fra slik sjikanering, sier medlem i arbeidsgruppa i Smittborg grannelag, Aage Nordengen, til Totens Blad.

Fassbender har nå anmeldt truslene, og politiet bekrefter at de vil sjekke saken.

- Dette er ikke greit

Ordføreren i Østre Toten ser alvorlig på hendelsen.

- Det å bruke symboler som er knyttet til noe av det grusomste som skjedde under annen verdenskrig har vi ikke toleranse for, sier ordfører Hans Seierstad til lokalavisen.

- Dette hører ikke hjemme i vårt lokalsamfunn. Det er ikke greit å bruke slike virkemidler for å fremme en sak, legger han til.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks