Hovedinnhold

Tvillinger ble til 12 barn

Den 33 år gamle kvinnen skal ha lånt ut tvillingene sine til sin egen mor (49), sin søster (32), to venninner og en oppdiktet kvinne for at også disse skulle registrere seg som den som hadde født barna.

De fem, som tilhører sigøynermiljøet i Norge, kunne dermed alle gjøre krav på trygdeytelser som følger med morsansvaret for de to barna som ble født i oktober 2001.

Nå er alle tiltalt for grovt bedrageri mot NAV ved å dobbeltregistrere seg som mødre for barn andre har født.

I tillegg har de utpekte medlemmene av bedrageriligaen diktet opp barn for at kvinnene skulle kunne hente ut store penger fra det offentlige som de ifølge påtalemyndighetene ikke hadde krav på.

Til sammen klarte de syv kvinnene å tappe myndighetene for om lag seks millioner kroner i forbindelse med den oppsiktsvekkende svindelsaken, ifølge tiltalebeslutningene mot de seks sigøynerkvinnene.

Den 33 år gamle reelle tvillingmoren var i månedene rundt fødselen stadig innom sykehus og legekontor med nye identiteter for å skaffe dokumentasjon på graviditet og fødsel i nye navn, mener påtalemyndighetene.

Flere av sakene mot de tiltalte kvinnene går for Oslo tingrett denne høsten. Den første saken starter allerede i morgen.

- Totalt står de tiltalte bak trygdemisbruk for til sammen 20 millioner kroner, sier politiadvokat Knut Horn ved finans og miljøavsnittet i Oslo politidistrikt.

Sakene mot kvinnene ble rullet opp mens NAV og politiet etterforsket sigøynerfamilien VG omtalte i går. En av kvinnene som er registrert som mor for tvillingparet til sin 33 år gamle venninne, er søsteren til mannen som angivelig spilte autist for å få ut uførepensjon.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks