Hovedinnhold

TV-kampanje vil gi hjelp til røykeslutt

KAMPANJE: Helsedirektoratet vil hjelpe til med nyttårsforsettene. Foto: Paul Paiewonsky/VG
KAMPANJE: Helsedirektoratet vil hjelpe til med nyttårsforsettene. Foto: Paul Paiewonsky/VG
En tobakkskampanje skal hjelpe dem som tradisjonen tro planlegger å slutte å røyke nå ved nyttår.

Kampanjen, som vises på TV, er den samme som i 2006. Den tar for seg to kolspasienter, Morten og Eva, som forteller om sin sykdom og oppfordrer folk til å slutte å røyke.

-22 prosent av den voksne befolkningen i Norge røyker daglig. Det er et for høyt tall, men vi vet at mange av disse ønsker å slutte nå ved nyttår. Vi tror at tobakkskampanjen også denne gangen vil hjelpe flere av dem som planlegger å slutte, slik at de klarer det, sier assisterende divisjonsdirektør Kari Huseby i Helsedirektoratet.

Det har vært sendt tobakkskampanjer på norsk TV mer eller mindre årlig siden 2003. I 2002 røykte 29 prosent av den voksne befolkningen her i landet. I 2007 var det tilsvarende tallet 22 prosent.

- Vi vet at kampanjene er en viktig årsak til at færre røyker. Men kampanjene virker ikke alene. Derfor satses det også på en lang rekke andre tiltak for å få god effekt.

Også i år vil Røyketelefonen 800 400 85 ha utvidet åpningstid. (©NTB)

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks