Hovedinnhold

Politivåpen på avveie

Trodde han fant en lykt, men det var det slett ikke ...

MIDT I GATA: Her, i sentrum av Hamar, ble pistolen tilhørende politiet funnet. Foto: VG Nett-tipser.
MIDT I GATA: Her, i sentrum av Hamar, ble pistolen tilhørende politiet funnet. Foto: VG Nett-tipser.
(VG Nett) En hamarmann fikk litt av en overraskelse natt til onsdag. Midt i kjørebanen lå en av politiets pistoler.

På vei hjem fra nattevakt fant mannen nemlig et av politiets håndvåpen. En 9 mm pistol av typen Heckler and Koch P30. Pistolen hadde ikke magasin, og det var heller ikke skudd i løpet.

Politimannen som bruker pistolen i tjeneste hadde glemt den på taket av en politibil som senere ble kjørt ut i Hamar sentrum.

Trodde det var en lommelykt

- Jeg trodde først det var en lykt som lå på motsatt side av veien. Jeg snudde og kjørte tilbake for å plukke den opp. Da jeg stoppet ble jeg veldig overrasket, sier mannen som ønsker å være anonym.

Etter å ha tatt et bilde av pistolen kjørte han straks til Hamar politistasjon og ringte på. Pistolen ble funnet bare 100 meter unna politihuset.

- Jeg sa bare at jeg hadde noe som tilhørte dem. Han som kom ned var relativt overrasket da han fikk pistolen, sier Hamar-mannen.

Kjennetegnet på pistolen viser hvilken tjenestemann som hadde mistet våpenet sitt.

Saken fortsetter under bildet

HK P30: Pistolen, en 9mm fra Heckler and Koch, tilhørte en politimann som hadde gått av vakt. Foto: VG Nett-tipser.
HK P30: Pistolen, en 9mm fra Heckler and Koch, tilhørte en politimann som hadde gått av vakt. Foto: VG Nett-tipser.

- Svært beklagelig

- Oi, sa politimannen som møtte meg. Han var jo ikke på jobb i dag. Så det ble nok litt oppstuss, mener finneren av pistolen.

Politimester i Hedmark, Tormod Bakke, sier til VG Nett at det er svært beklagelig at slikt skjer, og at de er takknemlige for at våpenet ble funnet av en som ville levere det tilbake.

- Så lett kan det skje. Tjenestemannen hadde fjernet alt utstyret sitt fra kjøretøyet han hadde brukt. Deretter låste han inn alt av utstyr, men pistolen ble altså liggende på taket til bilen i politiets garasje, sier Bakke.

- Deretter har påtroppende vakt tatt denne bilen og kjørt ut, og dermed har pistolen havnet på avveie. Dette skjedde cirka klokken 23 onsdag kveld. Så pistolen var på avveie i cirka fem timer, sier Bakke.

Uklart om det blir noen reaksjon

Han er usikker på om han vil ta saken videre og opprette sak mot politimannen som hadde ansvaret for våpenet.

- Det må jeg tygge litt på. Det er ikke tvil om at politimannen på en måte har fått sin straff. Dette er flaut for ham. Vi må vurdere om vi skal gå videre med dette. Nå skjer dette forhåpentlig ikke igjen i min levetid, sier Bakke.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks