Hovedinnhold

Stemmer til kirkevalget rett i søpla

STEMTE: Siv Jensen stemte under kirkevalget mandag 14. september. Ni av ti nordmenn deltok ikke. Foto: SCANPIX
STEMTE: Siv Jensen stemte under kirkevalget mandag 14. september. Ni av ti nordmenn deltok ikke. Foto: SCANPIX
Minst et par tusen av dem som skulle stemme ved kirkevalget, misforsto opplegget og sendte stemmene inn via posten. Dermed er stemmene deres ugyldige.

Denne saken handler om:

Ifølge Dagsavisen trodde mange velgere at de skulle sende stemmen i den ferdigfrankerte konvolutten som fulgte med valgkortet fra Kirken. Men denne konvolutten var ment til folk som ville si fra om at de var feilinnmeldt i Kirken. Dermed havnet mange stemmesedler på avveie og kunne ikke tas med i opptellingen.

Les også:Må vente på resultatet av kirkevalget

- Dette kan klart få betydning for utfallet av kirkevalget, sier valgforsker Anders Todal Jenssen til avisa.

Prosjektleder for kirkevalget, Sissel Vartdal, sier det har oppstått flere misforståelser, og at det grovt sett er et par tusen stemmer som ikke vil telle med. Men hun avviser at det er noe stort problem.

Les også:24.000 ut av Kirken

- Konvoluttene var en uheldig misforståelse. Vi har flere varianter av ting som er misforstått, men det er ikke et kjempestort problem. Det er marginalt, sier hun.

Opptellingen av stemmene blir trolig ikke ferdig før 25. september.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks