Hovedinnhold

Predikant forsøkte å vekke dødt barn til live

TROR TIL: Evangelisten Svein-Magne Pedersen ber for folk over telefonen fra sitt kontor på Sørlandet. I helgen var han på Sunnmøre hvor han hevder å ha forsøkt å vekke et dødt barn til live ved en tidligere anledning. Foto: Nicolai Prebensen
TROR TIL: Evangelisten Svein-Magne Pedersen ber for folk over telefonen fra sitt kontor på Sørlandet. I helgen var han på Sunnmøre hvor han hevder å ha forsøkt å vekke et dødt barn til live ved en tidligere anledning. Foto: Nicolai Prebensen
(VG Nett) - Helbredelse er mye mer vanlig i Afrika, påstår predikanten Svein-Magne Pedersen (62) som sier han har forsøkt å vekke et dødt barn til live på Sunnmøre.

Denne saken handler om:

Tips oss

Evangelisten opptrådte i Ørsta Kirke på Sunnmøre lørdag kveld. Før vekkelsesmøtet gikk han ut og hevdet at han kunne helbrede aids og kreft - ved Guds hjelp.

62-åringen sa også at han hadde forsøkt å vekke døde til live igjen, nettopp i området hvor han var tilbake i helgen.

- Et barn hadde dødd og de pårørende ba meg å hjelpe. Jeg måtte opp og ba til Gud om å vekke barnet til live igjen. Det skjedde ikke, men foreldrene var glade for at jeg hadde prøvd, forteller Svein-Magne Pedersen til Sunnmørsposten.

- Er det ikke vel optimistisk å tro at en kan vekke døde, og hvilke holdepunkter har du for dette?, spør journalisten.

- Når folk er i nød og har et lite håp kan en ikke være så kald at en sier nei til dette. Og i Matteus-evangeliet sier Jesus at vi skal helbrede syke og vekke opp de døde, svarer Pedersen, som er daglig leder i Misjonen Jesus Leger.

Diskutér tro, tvil og livssyn på VG Nett her.

Hendelsen med barnet skal ifølge Pedersen ha skjedd for noen år siden.

Vet du noe om dette?Kontakt VG Netts journalist her!

Møter oppstandelse

Teologiprofessor ved Høgskolen i Volda, Per Magne Aadnanes reagerer på Svein-Magne Pedersens aktiviteter:

- Pedersens metoder er både etisk og teologisk klanderverdige, sier han til Sunnmørsposten.

Professoren utdyper sitt syn overfor VG Nett:

- Å gripe inn i en sorgsituasjon som dette er å gå langt over streken. Han driver et spill med folks følelser. Dette er absolutt klanderverdig, sier han.

Les også:Barneombudet ut mot religiøs tvang mot barn

Svein-Magne Pedersen henviser i dagens Sunnmørsposten til Afrika, hvor det ifølge ham selv er blitt vekket døde til live mange ganger.

- Femti døde ble vekket til live igjen på et lite område. Helbredelse er mye mer vanlig i Afrika. I Norge og Vesten hindrer ismene (ideologiene, red. anm) helbredelse. Skepsisen er en barriere mot Gud, hevder Pedersen.

- Lotteri for syke

Teologiprofessor Aadnanes mener predikanten bryter med tradisjonell kristen tankegang.

- Han tar penger for å helbrede folk, dette er lotteri for syke folk, sier han.

Samleside:Mer om tro og livsyn her

- Det er da riktig å ha omsorg for et annet menneske og be til Gud om helbredelse. Og Gud kan helbrede alt fra vorter til aids gjennom meg, og det har skjedd, sier Pedersen til VG Nett.

Han hevder han ikke tok betalt for forsøket på å vekke det lille barnet til livet på Sunnmøre for flere år siden. Men når han tar imot telefoner fra folk som trenger hjelp, tar han 14 kroner per minutt.

- Vi sitter her fordi mennesker bombarderer oss med spørsmål om forbønn, brev, e-poster og telefoner. Jeg må ansette folk og hverken jeg eller de kan jobbe gratis, sier predikanten og legger til:

- Det skulle bare mangle om de som benytter seg av en tjeneste ikke skulle betale for den. Dette er en moderne måte å ta kollekt på, for å si det sånn.

Svein-Magne Pedersen reiser Norge rundt med sine vekkelsesmøter. I tillegg driver han altså firmaet Misjonen Jesus Leger. Her er Pedersen både daglig leder og styreleder, og jobber til daglig med forbønn og det han selv hevder er helbredelse over telefonen.

I fjor hadde firmaet inntekter på langt over 15 millioner kroner. Teologiprofessor Per Magne Aadnanes mener hans bedrift er uetisk.

- Det er ikke kjekt å sitte i rullestol og bli bedt for og så er det ingen ting skjer. Det etisk betenkelig og teologisk ikke forsvarlig. Det er et overgrep mot folk, mot alle de som ikke blir helbredet. Det er vanskelig å dokumentere det han driver med. Det er nesten umulig, mener han.

Svein-Magne Pedersen har ingen forståelse for kritikken.

- Jeg lover aldri helbredelse. Det er ikke alltid noen blir friske av å gå til legen heller. Jeg mener kritikken fra teologiprofessoren er kunstig, merkelig og ubibelsk. Jeg skjønner ikke hvordan han tenker. Han kan umulig ha tenkt gjennom det han sier.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks