Hovedinnhold

Ingen homo-hjelp fra Kirkerådets leder

INGEN HOMOHJELP: Lederen i Kirkerådet, Nils-Tore Andersen, finner ingen god begrunnelse for å endre kirkens homostandpunkt. Foto: Knut Falch / SCANPIX
INGEN HOMOHJELP: Lederen i Kirkerådet, Nils-Tore Andersen, finner ingen god begrunnelse for å endre kirkens homostandpunkt. Foto: Knut Falch / SCANPIX
(VG Nett) Kirkerådets leder finner ikke tilstrekkelig begrunnelse for å endre den norske kirkes praksis i homofilisaken. - Har ikke den norske kirke større utfordringer?

Denne saken handler om:

Kirkerådet samlet seg i dag for å drøfte homospørsmålene, men medlemmene i rådet klarte ikke å samle seg om et kompromiss i saken. Rådet har som oppgave å klargjøre agendaen før Kirkemøtet i november.
- Jeg finner ikke tilstrekkelig positiv begrunnelse for å endre den norske kirkes praksis i homofilispørsmålet - snarere tvert imot, sier Nils-Tore Andersen, lederen for Kirkerådet.

Den konservative Andersen synes høringsfristen til det nye forslaget om kjønnsnøytral ekteskapslov er altfor kort. Fristen er nå satt til 20. september, noe Andersen mener gir dem altfor lite tid.

Fortell oss hva du mener! Kommentar saken under.

- Det er nesten uforståelig. Personlig mener jeg at at denne saken er så viktig at den burde vært behandlet på Kirkemøtet i november, sier Andersen.

Reaksjonen fra lederen i Homonettverket i Arbeiderpartiet, Håkon Haugli, lot ikke vente på seg. Han setter spørsmålstegn ved hva Kirkerådet bruker tiden sin på:

Større utfordringer?

- Har ikke den norske kirke større utfordringer? Det såkalte "homofilispørsmålet" handler om diskriminering ved ansettelser, sier Haugli til VG Nett.

Haugli er krystallklar på hva han mener om Kirkerådets prioriteringer.

- Kirken er arena der homofile diskrimineres, unntaket i arbeidsmiljøloven må vekk, slår Haugli fast.

Arne Grønningsæter

Med i Kirkerådet er den homofile forskningslederen, Arne Grønningsæter, som i fjor tapte valget om lederstillingen i Kirkerådet. Grønningsæter ser gjerne at motstanderne av likestilling av homofile ved ansettelser kan være med på et kompromiss i saken.

- Jeg er skuffet over at motstanderne i saken ikke har vist hvor de er forhandlingsvillige, for mange har sagt at de ønsker et kompromiss, sier Grønningsæter.

Lovforslag

Om homofile skal få gifte seg og adoptere har vært et meget omdiskutert i flere år, men det er først nylig at debatten har ført fram til at regjeringen har lagt et nytt lovforslag om kjønnsnøytral ekteskapslov ut på høring.

Homofile har organisert seg for å få en endelig slutt på forskjellsbehandlingen av homofile. På nettsiden SiJa.no har mange tusen mennesker skrevet under på en kampanje for å få gjennom den nye loven.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks