Hovedinnhold

Her gliser Gelius etter Kvarme-møte

Har hatt hemmelig dialog

HASTET AV GÅRDE: - Ingen kommentar, var det eneste Einar Gelius (t.h.) og advokat Sigurd Klomsæt ville si etter møtet med biskop Ole Kristian Kvarme sent i går kveld. Foto: Espen Sjølingstad Hoen
HASTET AV GÅRDE: - Ingen kommentar, var det eneste Einar Gelius (t.h.) og advokat Sigurd Klomsæt ville si etter møtet med biskop Ole Kristian Kvarme sent i går kveld. Foto: Espen Sjølingstad Hoen
Her forlater Einar Gelius et møte med biskop Ole Christian Kvarme.

Denne saken handler om:

Like før klokken 23 i går kveld avsluttet de et hemmelig møte om den svært opphetede striden rundt sogneprest Einar Gelius arbeidsforhold i kirken.

Les også: Slik snudde Kvarme

VG kjenner til at de to hovedpersonene i konflikten om Gelius` tid som prest i Vålerenga menighet har hatt en pågående dialog med hverandre de siste dagene.

Taus

Men etter møtet hos advokatfirmaet Hjort i Akersgata i Oslo sentrum i går, var begge parter enige om å holde seg helt tause i forhold til pressen.

- Vi har ingen kommentar, sa både Gelius selv og hans advokat Sigurd Klomsæt, mens de hastet ut i vinterkulden etter møtet med Oslo-bispen. Klomsæt bistår den populære og omstridte presten i oppsigelsessaken med Oslos biskop.

Les også: Kristen-redaktør: Tror Gelius sitter trygt

Han kommenterte VGs observasjon av at flere av møtedeltagerne tok hverandre i hånden etter møtet på følgende måte:

- Dere så det dere så.

Hans klient, Einar Gelius, kan risikere avskjedigelse som sogneprest blant annet etter at han i oktober ga ut den omstridte boken «Sex i bibelen».

Siden saken ble kjent for åtte dager siden har den vanligvis snakkesalige sognepresten vært bortimot fullstendig taus om saken. Han gjorde et lite unntak da VG møtte ham i Kirkenes for noen dager siden.

VGTV: Se intervju med Gelius her!

Ingen kommentarter

Da bekreftet han at samtalene med Kvarme pågår.

- Det kommer sikkert til å bli gode løsninger, sa Gelius da.

Han signaliserte også at han kan komme til å lette på sløret etter hvert.

- I løpet av et par uker nå, så vil det komme svar, sa Gelius.

Les også: Gelius: - Det er veldig hyggelig med stor oppslutning

I går kveld ville han ikke si noe som helst etter møtet med biskopen. Mye tyder på at partene er enige om å holde helt tett om den pågående personalsaken inntil en løsning er på plass.

Heller ikke biskop Kvarme ønsket å gi noen uttalelser i går kveld.

- All informasjon går gjennom meg. Og jeg har ingen kommentar til noe som helst, sa kommunikasjonsrådgiver Kjell Svarstad til VG sent i går kveld.

Det er Oslo bispedømmeråd, der Kvarme er medlem, som avgjør om Einar Gelius får fortsette i jobben. Rådet har planlagt et ekstraordinært møte kommende mandag, den 29. november.

Gelius skal ha vært inne på teppet hos biskopen minst fem ganger før den pågående avskjedssaken.

Det skal ha vært et ønske fra kirken å finne en mindre konfliktfylt løsning enn avskjedigelse.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks