Hovedinnhold

Håkon Haugli: - Dette er aktiv diskriminering

UANSTENDIG:- Å sammenligne med homofili med pedofili er helt uanstendig, sier Håkon Haugli til VG Nett. Foto: Bjørn Lecomte
UANSTENDIG:- Å sammenligne med homofili med pedofili er helt uanstendig, sier Håkon Haugli til VG Nett. Foto: Bjørn Lecomte
(VG Nett) Arbeiderpartiets Håkon Haugli raser mot sognepresten i Toten etter at han sammenliknet homofile med pedofile.

Denne saken handler om:

Soknepresten i Toten, Arne Bjørn Hansen, nekter å døpe barnet til Elin Engom (29) og Jostein Aaslun (47) fordi to av fadderne de har valgt lever i homofilt samboerskap. Soknepresten forklarte også Engom at hvis homofile fikk slike rettigheter i kirken så måtte pedofile få det også.
- Uanstendig

Leder i Arbeiderpartiets Homonettverk, Håkon Haugli, raser mot prest Arne Bjørn Hansens handlinger i dåpssaken:

- Å sammenligne homofili med pedofili er helt uanstendig, sier Homonettverkets leder Håkon Haugli til VG Nett.

- Det her krever en opprydning i forhold til ordbruk og handling. Kirken gjenspeiler det norske samfunn, og det finnes dessverre mennesker med slike tanker i Norge, sier Haugli.

Han mener at Kirken skyver folk fra seg med slike handlinger, og at ordbruken til sogneprest Hansen er helt uakseptabel.

Krever handling fra biskopen

- Jeg krever at Biskopen kaller inn denne presten til en alvorlig samtale om hva Kirkens budskap og rolle er. Dette er konsekvensen av kirkens eget uavklarte forhold til homofili.

- Står man for likeverdet og kjærligheten, eller står man for et syn hvor det er mindreverdige og merverdige mennesker? spør han.

Haugli minner om at Regjeringen har lagt frem et forslag om kjønnsnøytral ekteskapslov.

Aktiv diskriminering

- Kirkens homosyn er i utakt med folk flests oppfatning. Hvis dette er prestens faktiske oppfatning, så har han lite å gjøre i den norske kirke. Alle funksjonene en prest har krever en romslighet. Det han driver med er en aktiv diskriminering og
forrakt for homofile.

Homonettverkets leder blir oppgitt over stadige nyheter i denne sjangeren.

- Uforstanden rundt homofili er utbredt i Kirken, og det er det jeg tar dette som en bekreftelse på, avslutter han.

Ung, kristen og homofil

VG Nett har fått inn mange reaksjoner etter at saken om sogneprestens uttalelser ble publisert. En av de som er reagerer kraftig på uttalelsene er 20 år gamle Geir Wiknes fra Valdres.

UNG KRISTEN HOMO: Geir Wiknes (20) jobber som konfirmantlærer i Valdres. Han synes det er sårende å høre hva sognepresten i Toten mener om homofile. Foto: Michael Hartman / Pink Planet
UNG KRISTEN HOMO: Geir Wiknes (20) jobber som konfirmantlærer i Valdres. Han synes det er sårende å høre hva sognepresten i Toten mener om homofile. Foto: Michael Hartman / Pink Planet

Geir Wiknes jobber som konfirmantlærer i Vestre Slidre i Valdres. Han sto tidlig frem som homofil, og har fortsatt å engasjere seg i Kirken på forskjellige områder.

- Jeg synes dette er veldig leit, også sender det veldig feil signaler. Det er sårende, for selv om jeg er homofil, så skal jeg bli tatt alvorlig, sier Geir Wiknes til VG Nett.

Han mener Hansens uttalelser er helt hårreisende:

- Dette blir litt håpløst. Noen må fortelle han et sannhetens ord. Sånn kan man ikke fremstå! Med tanke på det forbildet man er i et lokalsamfunn som sogneprest, så burde ikke dette slippe unna uten reaksjoner, sier Geir.

- Jeg ville ikke hatt en sånn sogneprest, som har det synet på meg, konkluderer han.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks