Hovedinnhold

Frp-politiker sammenligner hijab med Ku Klux Klan

KAN SAMMENLIGNES: Det mener Frp-politiker Christian Tybring-Gjedde. Foto: AP
KAN SAMMENLIGNES: Det mener Frp-politiker Christian Tybring-Gjedde. Foto: AP
Å iføre barna sine hijab er like ille som å sette på dem en Ku Klux Klan-hette, mener fylkesleder Christian Tybring-Gjedde i Oslo Frp.

Denne saken handler om:

Har du tips eller innspill?

Den siste uken har hijab-debatten blusset opp igjen, etter at et flertall i Oslo SV gikk inn for å vurdere et nasjonalt forbud mot hodeplagget i skolen. Også utdanningsminister Kristin Halvorsen har uttalt seg kritisk til plagget. Høyres Erling Lae har på sin side uttalt at hijab-debatten er preget av «dobbeltmoral og snerpete formynderholdning». Han ønsker ikke et forbud.

Les også:Synes hijab-debatten er for snever

Nå fyrer Frps Christian Tybring-Gjedde løs mot Høyre-politikeren og kaller ham «grenseløst naiv».

- Norge bør nå ta et knallhardt oppgjør med islamiseringen som skjer rett foran øynene på oss, sier Tybring-Gjedde til Dagsavisen.

- Når foreldre tar hijab på barna sine, er det for meg like ille som om de skulle tatt på dem Ku Klux Klan-kapper. Ingen ville vel godtatt det, sier han videre.

Debatt:«Hijaben er et politisk symbol»

MANNEN BAK UTSAGNET: Christian Tybring-Gjedde (Frp). Foto: SCANPIX
MANNEN BAK UTSAGNET: Christian Tybring-Gjedde (Frp). Foto: SCANPIX

Frp-politikeren kaller hijab «en religiøs tvangstrøye» som barn ikke har bedt om å få ta på seg.

- Hijab er ikke et uskyldig tøystykke slik Erling Lae forsøker å framstille det. Hijab er et uniformsplagg som symboliserer tilhørighet til det muslimske fellesskapet, kvinnelig «renhet», samt underkastelse for Allah, sier Tybring-Gjedde.

Les også:Vil ikke ha hijabforbud i skolen

Han mener forbud mot hijab i grunnskolen er nødvendig for å gi jenter med muslimsk tro mulighet til å bli integrert i det norske samfunnet.

Det er nå ett år siden hijab-debatten raste sist. Den gang var det justisminister Knut Storberget som til slutt måtte gå tilbake på et forslag om å tillate hijab-bruk i politiet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks