Hovedinnhold

Barneombudet vil endre Bibelen

Barneombud Reidar Hjermann ber alle trossamfunn i Norge ta offentlig avstand fra vold mot barn og vil ha ordet «tukt» ut av Bibelen

Denne saken handler om:

VIL ENDRE: Det bibelske begrepet «tukt» legitimerer overgrep, mener barneombud Reidar Hjermann. Dette bildet er tatt i 2006. Foto: Arkivfoto: VG.
VIL ENDRE: Det bibelske begrepet «tukt» legitimerer overgrep, mener barneombud Reidar Hjermann. Dette bildet er tatt i 2006. Foto: Arkivfoto: VG.

Det bibelske begrepet «tukt» legitimerer overgrep, mener barneombud Reidar Hjermann.

- Problemet er ikke mer utbredt i kristne miljøer enn andre, men at kirkens folk går ut og tar avstand og oppfordrer andre trossamfunn til å gjøre det samme, er kanskje en av de viktigste seirene i kampen mot vold mot barn, sier Hjermann til Vårt Land.

Hjermann peker særlig på det bibelske begrepet «tukt» som et problem, og vil ha ordet ut av Bibelen.

- Slik som det står i dag gir det rom for misforståelser, fremholder han.

Tunsberg-biskop Laila Riksaasen Dahl mener barneombudet har misforstått den bibelske begrepsbruken. Hun viser til på at ordet «tukt» bare finnes i Det gamle testamente i den nyeste bibeloversettelsen fra 1978.

- Men det er et fint anliggende at barneombudet synes at kirken er så viktig at denne problemstillingen nå tas opp, sier hun. (©NTB)

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks