Hovedinnhold

Lønning refser Kvarme for Orderud-uttalelse

Teologiprofessor og stortingsrepresentant Inge Lønning (H) kritiserer bispefru Ingjerd Kvarme for å trekke Orderud-dommen i tvil.

Denne saken handler om:

REAGERER: Inge Lønning. Foto: Knut Erik Knudsen
REAGERER: Inge Lønning. Foto: Knut Erik Knudsen

Kvarme er overbevist om at Per og Veronica Orderud er uskyldig dømt. Uttalelsene kom i Dagbladet Magasinet lørdag i forbindelse med et middagsbesøk som Oslos biskop Ole Christian Kvarme og kona arrangerte for Orderud-paret.

Lønning reagerer på bispefruens uttalelse.

- Biskopen og kona må jo få lov til å invitere hvem de vil. Men jeg stusser over at man erklærer offentlig at de er uskyldig dømte. Det å ta standpunkt til innholdet i en dom fra rettssystemet, blir feil. Denne saken har vært gjenstand for omfattende rettslig prøving og jeg kan vanskelig se at en privatperson skal ha bedre grunnlag for å vite dette enn retten har, sier han til Aftenposten.

Bispefru Kvarme sier at både hun og ektemannen jevnlig ber for de drapsdømte. Hun er kriminolog og har engasjert seg sterkt i Orderud-saken. Hun jobber for å få paret frikjent, og engasjementet var bakgrunnen for middagsinvitasjonen.

Aftenposten lyktes ikke søndag med å innhente kommentar fra biskop Ole Christian Kvarme.

INVITERTE PÅ MIDDAG: Biskop Ole Christian Kvarme og kona Ingjerd. Foto: Arkivfoto: Espen Braata
INVITERTE PÅ MIDDAG: Biskop Ole Christian Kvarme og kona Ingjerd. Foto: Arkivfoto: Espen Braata

Andre biskoper synes imidlertid at middagsbesøket i seg selv er helt greit.

- Dette er et utslag av gjestfrihet. Jeg skjønner at noen reagerer, men det gjør ikke jeg. Også Jesus ble kritisert for å spise med syndere. Og vi er alle syndere, sier biskop Laila Riksaasen Dahl.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks