Hovedinnhold

Trekker tilbake First Price-ribbe

UTEN VAKUUM: UNIL har trukket tilbake 100 kg krydret tynnribbe av merket First Price. Foto: MARIUS KNUTSEN/VG
UTEN VAKUUM: UNIL har trukket tilbake 100 kg krydret tynnribbe av merket First Price. Foto: MARIUS KNUTSEN/VG
Tynnribbe av merket First Price med holdbarhetsdato 30.12 trekkes tilbake fra butikkene.

Årsaken er at vakuumeringen kan være dårlig. Ribba kan derfor få forringet kvalitet eller bli sur før holdbarhetsdatoen går ut, opplyser UNIL AS, som er et datterselskap i Norges Gruppen.

- Det er snakk om en enkelt holdbarhet - krydret tynnribbe med holdbarhet 30.12. Det er ikke noe umiddelbare helseproblemer knyttet til dette, men kan gi en dårlig smaksopplevelse. Det kan være lurt å ta en ekstra titt i kjøleskapet hvis man har kjøpt denne typen ribbe, sier Kine Søyland, kommunikasjonssjef i NorgesGruppen ASA til VG Nett.

Tynnribben har primært vært solgt i Kiwi-butikker. Forbrukere som har kjøpt denne ribba til jul blir bedt om å kaste kjøttet, eller levere det tilbake i butikken.

- Vi har opplevd vakumslipp på ytterst få enheter. Det dreier seg om noen hundre kilo. Det har blitt fjernet fra butikk, så det vil ikke være spesielt mye ute av dette produktet, sier Søyland.

UNIL presiserer at tilbakekallingen kun gjelder krydret tynnribbe merket med holdbarhet 30.12.2011.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks