Hovedinnhold

Trebarnsfar siktet for drap på hele familien - funnet død i natt

MORTENSRUD/OPPEGÅRD (VG Nett) Saeid Ahmadzadeh (41), som var siktet for å ha drept fire familiemedlemmer, ble i natt funnet sammen med en av døtrene på 13 meters dyp.

Tips oss

Den syv år gamle datteren som politiet hadde et håp om å redde, lå sammen med ham på bunnen av Gjersjøen i Follo.

Mannens ni år gamle datter ble funnet død tidligere på dagen i den samme innsjøen. Funnet ble gjort i forbindelse med søk etter en annen person.

- Dette er en ualminnelig trist og tragisk sak, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde ved vold- og sedelighetsavsnittet i Oslo politidistrikt til VG Nett.

Siktet for fire drap

Politiet vet foreløpig ikke når drapene har skjedd, eller i hvilken rekkefølge. Den siste kjente kontakten hadde familiemedlemmer klokken 14 tirsdag. De to døtrene som gikk i andre- og fjerdeklasse kom ikke på skolen onsdag.

- Siden gjerningsmannen er død, er det ikke sikkert vi noen gang får avklart motivet. Vi håper pårørende kan ha opplysninger om hva som har skjedd i forkant, sier Rohde til VG Nett.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

DREPT: Her bærer politiet den 37 år gamle kvinnen ut av leiligheten på Mortensrud. Foto: Scanpix
DREPT: Her bærer politiet den 37 år gamle kvinnen ut av leiligheten på Mortensrud. Foto: Scanpix

VGTV:Familie på fem funnet døde

Ahmadzadeh og datteren ble funnet av dykkere på 13 meters dyp klokken 23.15 onsdag kveld. Politiet har formelt siktet 41-åringen for forsettlig drap på fire personer.

VGTV:Tungt bevæpnet politi jakter drapssiktet med hunder

I løpet av kvelden samlet flere pårørende seg utenfor boligblokken hvor moren og spedbarnet ble funnet drept. De gråt åpenlyst og klamret seg til hverandre. De søkte trøst i hverandre, og flere hadde med seg pledd. Utover kvelden mottok de den ene meldingen mer grusom enn den andre.

Fant først kona og spedbarn

FIRE DRAP: Politiet mener 41-åringen drepte hele familien, før han tok sitt eget liv. Foto: Politiet
FIRE DRAP: Politiet mener 41-åringen drepte hele familien, før han tok sitt eget liv. Foto: Politiet

Da politiet tok seg inn i familiens leilighet på Mortensrud i Oslo klokken 16.15 i går ettermiddag, fant de kona (37) og et spedbarn på 14 dager drept. De visste ikke da hvor ektemannen eller døtrene på ni og syv år befant seg.

En time senere ble det kjent at politiet i Follo hadde funnet en død jente i Gjersjøen. Det skjedde tilfeldig i forbindelse med at letemannskaper lette etter en savnet 76-åring i området.

Politijakt

Kort tid etter ble den døde jenta satt i forbindelse med drapene i Oslo. Det viste seg å være datteren på ni år.

Gjennom hele onsdagskvelden jaktet store politistyrker på ektemannen og den siste datteren (7), som på det tidspunktet fortsatt ikke var lokalisert.

LES OGSÅ:Politijakt for å forhindre fjerde drap

Klokken 23.15 ble de imidlertid funnet på 13 meters dyp i innsjøen i Follo. Politiets teori er at ektemannen drepte hele familien på fire, før han tok sitt eget liv. Hendelsesforløpet er uklart - i likhet med motivet.

Søkte om drosjeløyve

Politiet ble varslet av bekymrede pårørende natt til onsdag, og startet å etterforske bekymringsmeldingen som en savnet-sak.

Saeid Ahmadzadeh er norsk statsborger, og søkte i sommer om drosjeløyve. Han er første gang registrert i det norske folkeregisteret i 1991, og kom da fra Iran. Kona han er siktet for å ha drept kommer opprinnelig fra Marokko, og fikk oppholdstillatelse i Norge i sommer.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks