Hovedinnhold

Transportarbeider-leder går av etter konflikt med eget styre

<p>TREKKER SEG:  Roger Hansen har ledet forbundet siden 2009.</p>

TREKKER SEG:  Roger Hansen har ledet forbundet siden 2009.

Roger Hansen trekker seg med umiddelbar virkning som leder for Transportarbeiderforbundet. Han nekter å være med på en linje med støtteaksjoner for havnearbeidere uten tariffavtale.

Hansen vil fortsette forhandlingene om en tariffavtale for de ansatte på Risavika Terminal i Tananger, men fikk tirsdag ettermiddag ikke støtte av forbundsstyret. Tvert imot. Forhandlingene har pågått siden før jul, uten å gi resultater. Nå ønsker flertallet i styret en linje med sympatiaksjoner for å legge press på arbeidsgiverne, ifølge FriFagbevegelse.

– Jeg trekker meg som leder umiddelbart for at forbundsstyret skal få omsatt sine vedtak. Jeg har ikke mer å bidra med for å finne løsninger på havnekonfliktene. Vi kan ikke fortsette med en splittet forbundsledelse, sierhan til nettstedet.

Hansen har ingen tro på at aksjoner mot Color Line og DFDS kan gjøre NHO Logistikk og Transport mer forhandlingsvillig. Aksjonslinjen vil ødelegge for havnearbeiderne, mener han.

Beslutningen kom som lyn fra klar himmel, ifølge nestleder Lars Morten Johnsen.

– Det er ingen hemmelighet at Roger og jeg har vært uenige om linjene i havnekonflikten, men at folk har ulike syn, må vi leve med, sier han. (©NTB)

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks