Hovedinnhold

Nattbuss blåste av veien på E6

** Svært vanskelige kjørehold i området

<p>I GRØFTEN: Dette bildet er tatt inne i bussen etter at den blåste av veien.</p>

I GRØFTEN: Dette bildet er tatt inne i bussen etter at den blåste av veien.

Foto: Kristian Nilssen
En ekspressbuss har veltet på E6 ved Fokstua på Dovrefjell.

Denne saken handler om:

- Bussjåføren beskriver ordentlig dårlig vær, med kraftig vind, snøvær og veldig glatte veier. Han beskriver at vinden har feid bussen ned i grøfta, hvor den nå ligger, sier operasjonsleder Hallgrim Ous i Gudbrandsdal politidistrikt til VG.

Han opplyser at det var 13 personer om bord. Alle nødetatene rykket ut til stedet mellom Dombås og Hjerkinn natt til onsdag. Det er meget sterk vind og lystavlen med vindmåler på stedet virket ikke, opplyser politiet.

Lenger sør i politidistriktet er det meldt om glatt føre og vanskelige kjøreforhold, men ikke så ille som på ulykkesstedet.

- Der oppe er det tydeligvis helt ille, men heldigvis er det ingen personskader, sier Ous.

- Flaks

VG har vært i kontakt med en av passasjerene om bord i bussen, som var på vei fra Trondheim til Bergen. Kristian Nilssen opplyser at det går bra med alle om bord, og mener også at det var vinden som blåste bussen av veien.

- Jeg fikk med meg hva som var i ferd med å skje og klarte å ta meg for. Det var flaks at det gikk så bra. Hadde det vært for en uke siden, når bussen var full, kunne det nok gått verre, sier Nilssen.

Alle passasjerene fikk skyss med ambulanser og politi ned til Dombås, der de blir sett etter natt til onsdag.

Politiet fikk melding om ulykken rundt klokken 01.40. Vegtrafikksentralen opplyser på Twitter at vinden fører til vanskelige kjøreforhold for store kjøretøy, og at det er stiv kuling i området.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks