Hovedinnhold

Levanger-ordfører fratatt førerkortet etter trafikkulykke

<p>KOLLISJON: Nødetatene var raskt på plass da ordfører Robert Svarva (Ap) i Levanger kolliderte på fylkesveg 757 mellom Gråmyra og Vukku sentrum.</p>

KOLLISJON: Nødetatene var raskt på plass da ordfører Robert Svarva (Ap) i Levanger kolliderte på fylkesveg 757 mellom Gråmyra og Vukku sentrum.

Foto: Tipser
Da han mistet snusboksen på gulvet i bilen, mistet Levanger-ordføreren oversikt over veien foran seg.

Denne saken handler om:

Ulykken skjedde mellom Steinsgropa og Vuku torsdag kveld. Ordføreren var på vei opp Østnesbakkene da det kom en bil i mot.

– Jeg hadde snuseska liggende ved girstanga. Den falt ned i gulvet. Da jeg bøyde meg ned for å ta den opp var jeg uoppmerksom på vegen. Dermed kom jeg over i motsatt kjørefelt og kolliderte med en bil som kom ned bakkene, sier ordfører Robert Svarva til Trønder-Avisa.

Det var totalt tre personer involvert i ulykken. De to andre slapp uskadet fra det, mens Svarva fikk lettere skader.

– Det finnes ingen unnskyldning for det som skjedde. Heldigvis gikk det såpass bra med de jeg møtte. Jeg traff dem på sykehuset og legevakta etterpå. Dette var veldig unødvendig, sier Svarva.

Selv ble han liggende på sykehuset over natten. Han hadde brukket flere ribbein, og legene ville følge med om noen bein hadde gått inn mot lungene. Fredag ble han utskrevet, og han satser på å være tilbake på jobb på mandag.

Døde i juli: Katten Stubbs var ordfører i 20 år

Et bilde publisert i Adresseavisa viser at begge de involverte bilene har fått materielle skader etter ulykken på fylkesveg 757 mellom Gråmyra og Vuku sentrum.

<p>ORFØRER: Robert Svarsva (Ap).</p>

ORFØRER: Robert Svarsva (Ap).

Foto: Levanger kommune

Politiet beslagla rutinemessig førerkortet til Svarva.

– Jeg samtykket i det. Jeg vet det er min skyld. Hvor lenge førerkortet blir beslaglagt, vet jeg ikke, sier han.

Politiadvokat Silje Valstad uttaler seg på generelt grunnlag.

– Hovedregelen er minimun tre måneders førerkortbeslag, hvis det ikke er veldig formildende omstendigheter. Hvor lenge beslaget varer er opp til en konkret vurdering av situasjonen som juristen gjør, sier hun til Trønder-Avisa.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks