Hovedinnhold

Klar beskjed fra Trygg Trafikk: Du trenger vinterdekk

<p>HEDMARK: Dette bildet viser riksvei 25 mellom Trysil og Elverum i dag tidlig.</p>

HEDMARK: Dette bildet viser riksvei 25 mellom Trysil og Elverum i dag tidlig.

Foto: Statens Vegvesen
  • Send en melding til
89 mennesker har så langt mistet livet i trafikken i 2017. Trygg Trafikk ber folk om å være varsomme i trafikken når vinteren nå står for døra.

Denne saken handler om:

I oktober har elleve mennesker omkommet i trafikken, av dem er sju menn og fire kvinner. Tallet for omkomne er det samme som i tilsvarende periode i 2016.

Nå som vintermånedene har meldt sin ankomst, ber Trygg Trafikk folk om å være forberedt på glatt føre og vanskelige kjøreforhold i tiden framover.

De opplyser at det flere steder i landet allerede er glatte veier, minusgrader og snø, men at det likevel er mange som drøyer med å skifte til vinterdekk.

Dette må du vite om dekkene dine:

Direktør i Trygg Trafikk, Jan Johansen, påpeker at mange ulykker vinterstid skjer med biler som har sommerdekk eller for dårlige vinterdekk.

– Uten skikkelige vinterdekk er du mer utsatt for en alvorlig ulykke. Du trenger vinterdekk selv om du bor i mildt kystklima­, kjører mest på hovedveier eller veier som saltes ofte, sier Johansen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks