Hovedinnhold

Vegvesenet ber bønder frakte traktoren på lastebil

<p>SKAPER KØ: Vegvesenet vil ha traktorene bort fra veiene for å unngå farlige situasjoner. Foto: Gorm Kallestad, SCANPIX</p>

SKAPER KØ: Vegvesenet vil ha traktorene bort fra veiene for å unngå farlige situasjoner. Foto: Gorm Kallestad, SCANPIX

Foto: Gorm Kallestad, NTB scanpix
Flere traktorer på veiene fører til lange køer og livsfarlige forbikjøringer. Nå ber Vegvesenet bøndene om å vurdere å frakte traktoren på lastebil i stedet.

Denne saken handler om:

Frustrerte bønder, sinte bilister og livsfarlige forbikjøringer er et velkjent scenario over store deler av landet.

– Det kommer til å bli enda flere traktorer på veiene framover. Både bønder og entreprenører bruker traktor, sier leder Anders Felde i Sogn og Fjordane Bondelag til Nationen.

Nå krever bøndene i fylket flere avkjøringslommer for å unngå køer og ulykker.

Ifølge Statistisk sentralbyrå er det registrert 275.157 traktorer i Norge. Antallet har økt med 10 prosent siden 2011. Samtidig blir det færre bønder, men de som driver videre, tar over for dem som legger ned. Det fører til lengre avstander til jorda og flere traktorer på veiene.

– Dette er litt av prisen vi må betale for å drive større. Det er ingen tegn i landbrukspolitikken og samfunnsutviklingen som tilsier at dette skal stoppe, sier Felde.

Men hvis bøndene er redde, må de vurdere om det er nødvendig å kjøre, mener Statens vegvesen. Vigdis Lobenz, leder for plan- og forvaltningsseksjonen i Statens vegvesen i Sogn og Fjordane, har tidligere anbefalt bøndene i fylket å la traktorene stå eller frakte dem på lastebiler. Det var avisen Firda som først omtalte saken.

– Hvis folk er redde eller bekymret for å kjøre traktor på trafikkert vei, må de jo vurdere hvor stort behovet er for å kjøre. Alle har ansvar for å vurdere trafikksituasjonen, sier Lobenz til Nationen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks