Hovedinnhold

- Umulig å bygge veier raskere i Norge

LOVENDRING MÅ TIL: Lars Aksnes, utbyggingssjef i Vegdirektoratet, mener en lovendring for å kunne korte ned tiden det tar å bygge planlegge bygging av vei i Norge. Foto:Frode Hansen/ VG
LOVENDRING MÅ TIL: Lars Aksnes, utbyggingssjef i Vegdirektoratet, mener en lovendring for å kunne korte ned tiden det tar å bygge planlegge bygging av vei i Norge. Foto:Frode Hansen/ VG
Det må lovendringer til for å kutte tiden det tar å planlegge vei i Norge, sier Vegdirektoratets utbyggingssjef.

Denne saken handler om:

- Ni år til planlegging av ny vei eller jernbane, det er for lang tid, sa statsminister Jens Stoltenberg til Aftenposten i april.

Nå får han svar fra utbyggingssjef Lars Aksnes i Vegdirektoratet.

- Med dagens detaljerte regler for planlegging og utbygging av vei er det vanskelig å korte ned prosessen uten lovendringer, sier Aksnes til internbladet Vegen og vi i Statens vegvesen.

Til Aftenposten opplyser Aksnes at utspillet kom som følge av avisintervjuet med Stoltenberg.

Les også:  Rekordmange krever erstatning for ødelagte biler

Veivesenet er i gang med et prosjekt der de ser på effektiviseringsmuligheter innenfor eksisterende lover og forskrifter. Ifølge Aksnes kan det fort bli nødvendig med større bruk av føringer fra sentrale myndigheter for å få opp planleggingstempoet.

- Gjeldende plan- og bygningslov gir liten mulighet til å forsere prosessen. Vi må følge et regelverk for fremdrift av veiplaner som er pålagt oss av politiske myndigheter. Raskeste fremdriften fra plan til åpning er vei er i dag åtte år. I praksis tar det mye lengre tid. Det er ikke vår oppgave å kutte i denne prosessen. Det må politiske myndigheter gjøre, sier han.

Veisjokk:  - Dette er jo livsfarlig

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks